Campania ”Responsabilitate pentru sănătate” ajunge vineri în comuna Unirea

Campania ”Responsabilitate pentru sănătate” ajunge vineri în comuna Unirea

 

 

Deputat PNL și fost coordonator al Unității de  Primiri Urgențe Brăila timp de 14 ani, medicul Antoneta Ioniță demarează o campanie de prevenție și informare a locuitorilor din județul Brăila, atât în comunitățile rurale, cât și în mediul urban.  ”Responsabilitate pentru sănătate” este un demers de conștientizare a brăilenilor  că, până a ajunge la medic, fiecare trebuie să caute și să găsească un mod sănătos de trai, care să le ridice calitatea vieții și care să le prelungească existența.

În această lume plină de provocări și instabilitate, factorii de risc sunt tot mai numeroși. Indiferent că vorbim despre modul de alimentație, despre stres, despre consumul exagerat de alcool, de tutun sau de medicamente, există foarte multe amenințări, iar pacienții trebuie să conștientizeze că depinde și de ei să țină sub control anumite aspecte ale vieții lor. Am militat mereu pentru programe naționale de prevenție, dar, cum multe dintre ele întârzie să fie puse în practică, am decis să demarez această campanie, prin care să ducem informațiile la cei care au nevoie de ele și care să crească gradul de conștientizare. Prevenția în sănătate nu este o joacă și, din păcate, la nivel de politică de stat, nu este abordată cu responsabilitate. De aceea, cred că este responsabilitatea noastră comună, a medicilor și  a pacienților, să ne ocupăm de sănătate”, explică medicul Antoneta Ioniță.

Campania ”Responsabilitate pentru sănătate”, care se va desfășura cu sprijinul Organizației Femeilor Liberale (OFL) Brăila, demarează vineri, în comuna Unirea. Prima temă aleasă este diabetul și posibilitățile de prevenire și de depistare incipientă. Întâlnirea va avea loc la Căminul Cultural din Unirea, cu începere de la ora 16,00. În cadrul campaniei, vor fi abordate subiecte legate de boli precum: diabet, bolile cardio-vasculare, cancerul, precum și importanța prevenției în sănătate.