Testare gratuită a glicemiei! Peste 13.000 de brăileni au diabet!

Testare gratuită a glicemiei! Peste 13.000 de brăileni au diabet!

 

 

Ziua Mondială a Diabetului este sărbătorită anual pe 14 noiembrie in intreaga lume

A fost initiata de Federația Internațională de Diabet (IDF) și Organizația Mondială a Sănătății ca răspuns la preocupările crescânde a complicatiilor diabetului zaharat.

Ziua Mondiala a Diabetului a devenit zi oficială si a fost trecuta in Rezoluția 61/225 a Organizației Națiunilor Unite în anul 2006.

Campania are ca logo cercul albastru, care a fost adoptat în 2007, după adoptarea rezoluției ONU privind diabetul. Cercul albastru este simbolul global de constientizare a diabetului zaharat. El semnifica unitatea comunității de diabet la nivel mondial, ca raspuns la epidemia globala.

În România numărul estimat al perosoanelor cu diabet este de 1.752.000 reprezentând 11,6% din populația țării. Dintre acestea aproximativ 400.000 de persoane nu știu că au diabet. Diabetul este o boală silențioasă și glicemia crescută nu este dureroasă.

Din acest motiv, screening-ul în diabet este foarte important, având ca scop depistarea persoanelor care suferă de această boală și efortul de a scădea riscul de a dezvolta complicații.

Testare gratuită

În acest sens, compartimentul Diabet Nutriție și Boli Metabolice din cadrul Spitalului Județean de Urngență Brăila, împreună cu Primăria Municipiului Brăila și Consiliul Județean Brăila, organizează campania de testare a glicemiei în vederea depistării persoanelor cu diabet și de informare asupra modalităților de a preveni apariția bolii.

Acțiunea are loc luni, 19 noiembrie 2018, în incinta Corpului “B” al Spitalului Județean Brăila (Spitalul 3- Intrarea în fosta capelă), în intervalul orar 8.30 – 17.00, Campania de testare este gratuită.

Evenimentul este coordonat de consilierul local Cristiana Voineag, medic diabetolog al Spitalului Județean Brăila.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry