Cosmin Răzmeriță, mesaj către decidenții locali: ”La momentul actual, se fac vinovați de răspândirea virusului în rândul brăilenilor”

În ultima perioadă, tot mai multe persoane reclamă pe rețelele de socializare faptul că nu se respectă izolarea sau carantinarea.

Mai mult, unele persoane, cărăra testul le-a ieșit pozitiv, au fost lăsate să plece acasă, să circule cu mijloace de transport în comun, practic să se expună si să expună și alte persoane la contaminarea cu noul coronavirus.

În cazul de față, o persoană a așteptat 9 zile până când a primit de la DSP ”decizia de confirmare a carantinării”.

”Este inadmisibilă modalitatea prin care DSP Brăila înțelege să aplice legea carantinării adoptată de Guvernul Orban.

Vă dau un exemplu concret al unui cetățean din județul nostru care a intrat în contact direct cu o persoană testată pozitiv, în data de 21.07.2020. Singura comunicare pe care a avut-o cu Direcția de Sănătate Publică Brăila, a fost la înmânarea documentului trimis către suspect în data de 29.07.2020, în care îi cereau intrarea în carantină din data de 22.07.2020, hârtia fiind semnată de conducerea instituției, abia în data de 24 iulie.

Practic, DSP a lăsat un suspect de coronavirus timp de 9 zile să aștepte un răspuns, fără o recomandare de izolare.

Un alt caz care mi s-a adus în atenție este al unei doamne care a stat zece ore în fața Unității de Primiri Urgențe pentru a fi testată, după care a fost trimisă acasă. A doua zi, testul era pozitiv!

Încă o dată le cer șefilor din administrația locală să trateze la modul cel mai serios această pandemie deoarce, la momentul actual, se fac vinovați de răspândirea virusului în rândul brăilenilor”, spune Cosmin Răzmeriță.

Președintele ProRomânia Brăila, Cosmin Răzmeriță, spune că primește des astfel de sesizări din partea brăilenilor, de la modalitatea absurdă de terstare și până la nerespectarea izolării sau a carantinei.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry