Dancila: “Crestem de la 900 de lei la 990 de lei plafonul veniturilor pana la care se acorda compensarea cu 90% a medicamentelor”

Dancila: “Crestem de la 900 de lei la 990 de lei plafonul veniturilor pana la care se acorda compensarea cu 90% a medicamentelor”

 

 

Plafonul veniturilor pana la care pensionarii pot beneficia de medicamente compensate cu 90% va fi majorat la 990 de lei, a anuntat primul ministru astazi, in cadrul sedintei de Guvern.

“Vom majora plafonul veniturilor pana la care pensionarii pot beneficia de medicamente la costuri cat mai accesibile. Crestem de la 900 de lei la 990 de lei plafonul veniturilor pana la care se acorda compensarea cu 90% a medicamentelor. Asadar, avem o crestere de 10%.(…) Dorim ca pensionarii care au beneficiat de o noua majorare a pensiilor incepand cu 1 iulie sa-si pastreze acest drept, si anume accesul la medicamente compensate”, a declarat premierul, la inceputul sedintei de Guvern.

 PNL cere credit pentru initiativa Guvernului

 Liberalii considera ca presiunile exercitate de ei si-au atins scopul si au  determinat Guvernul sa ia in discutie situatia a milioane de pensionari care, in urma majorarii pensiilor cu cativa lei, pierd 40% din compensarea pretului la medicamente, mai exact de la 90%, la 50%.

“Am spus de la inceput ca majorarea punctului de pensie, fara alte masuri compensatorii este o ipocrizie. Acest Guvern, cu o mana da, iar cu doua ia inapoi, insa important este sa dea bine la statistici. Ar fi fost o adevarata lovitura pentru milioane de pensionari sa plateasca si mai mult pentru medicamente, in conditiile in care deja platesc  mai mult pentru alimentele de baza, pentru energie electrica si gaze. (…)Am demonstrat inca o data ca, Partidul National Liberal are voci credibile, cu expertiza, si care pot pune presiune, chiar si din opozitie, pe actualul Guvern Dancila, care trebuie sa inteleaga ca nu poate guverna in detrimentul romanilor”, a declarat deputatul liberal Antoneta Ionita.

 

 

elefant.ro

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry