Dragomir: ”Personalul D.S.P. Brăila a purtat mască, a respectat regulile… și totuși s-a infectat!”

Chiar dacă Prefectura Brăila nu a anulat Hotărârea prin care masca devenea obligatorie, în municipiul Brăila, și nici nu a emis altele noi, primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir, se bucură că CNSU a luat o decizie corectă. Masca nu este obligatorie decât în localitățile în care infectările depășesc 3 la mia de locuitori.

VICTORIE!!! FĂRĂ MASCĂ ÎN BRĂILA!!! O poartă doar cine vrea!!!

O să respect întotdeauna legea, chiar și atunci când nu îmi convine.

DAR, o să folosesc toate mijlocele legale pentru a apara drepturile și libertățile brăilenilor și voi iniția procedura de modificare a hotărârilor și legilor abuzive”, spune primarul Marian Dragomir.

Conform Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgentă 49/13.10.2020 aprobată prin Hotărârea Guvernului 856/14.10.2020 în Brăila, deoarece sunt sub 1,5 cazuri la 1.000 de locuitori, masca trebuie purtată doar în:

– pieţe

– târguri

– zone de aşteptare (staţii de autobuz, peroane şi altele asemenea)

– faleza

– zone în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje

– exteriorul obiectivelor turistice

– zonele pietonale comerciale

– proximitatea instituţiilor de învăţământ până la o distanţă de 50 m de intrarea în perimetrul şcolii

Când vă plimbați în Parcul Monument, Gradina Mare sau oriunde în Brăila, cu excepția locațiilor enumerate anterior, masca nu este obligatorie, dar cei care doresc o pot purta. Acum, fiecare are dreptul de a decide!!!

Persoane mai temătoare spun… dar dacă nu purtăm masca o să crească cazurile. Eu îi întreb, cu tot respectul – garantează cineva că, dacă purtăm masca, nu ne infectăm? Există un studiu oficial? Personalul D.S.P. Brăila a purtat mască, a respectat regulile… și totuși s-a infectat!!!

Unii mi-au spus – Au trecut alegerile, ești 4 ani primar… stai linistit… nu te pune contra curentului…

Am spus odată – DECÂT O VIAȚĂ SLUGĂ, MAI BINE 4 ANI VULTUR!!! Nu sunt „vultur”, este doar un proverb românesc adaptat. O să ramân mereu același om sincer și nu ma voi vinde pentru un post sau interes personal”, a mai spus primarul Marian Dragomir.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry