Exista sau nu medicamente in Spitalul Judetean? Pe hartie sunt toate, dar in realitate pacientii se plang

Exista sau nu medicamente in Spitalul Judetean? Pe hartie sunt toate, dar in realitate pacientii se plang

 

 

In cadrul sedintei Consiliului Judetean, liberalul Danut Lungu a atras atentia asupra faptului Spitalul Judetean se confrunta cu probleme in ceea ce priveste substanta de contrast, sau chiar cd-urile de inregistrare a datelor, ambele fiind epuizate.

“Mi s-a parut deja bizar, nu avem substanta de contrast pentru aparatul de imagistica si culmea, nu sunt nici macar cd-uri pentru inregistrarea rezultatelor, la aceste aparate(…) Nu vreau sa intelegeti gresit, dar daca sunt ceva probleme trebuie sa gasim o solutie sa le deblocam. Am avut senzatia ca ori Casa de Sanatate nu a dat cand trebuie banii, dar sunt din ce in ce mai multe lucruri de genul asta. Avem rugamintea, daca sunt probleme, sa le gasim solutii si sa putem merge mai departe cu tot ceea ce se intampla in Spitalul Judetean”, a declarat consilierul judetean Danut Lungu.

Prezent la sedinta a fost si managerul unitatii spitalicesti in cauza, Delia Rasnoveanu, care a declarat ca Spitalul Judetean Braila nu se confrunta cu astfel de lipsuri si probabil, momentul la care face referire liberalul a fost unul singular.

Jurnalul de Braila a facut o adresa catre Spitalul Judetean, in baza legii 544/2001, privind liberul acces la informatii, prin care am solicitat institutiei sa ne transmita deficitul de medicamente pe care il inregistreaza, punctand serul fiziologic, aspirina, manitolul, dar si substanta de contrast. Solicitarea a fost facuta in data de 10 mai, iar raspunsul l-am primit in 14 zile, dupa cum urmeaza:

“Avand in vedere solicitarea Dvs., va comunicam urmatoarele: Manitolul este un produs care lipseste pe piata romaneasca. Firma producatoare “Infomed” ne-a instiintat cu privire la imposibilitatea de a asigura necesarul dorit. Exista o varianta cu un produs care nu  este similar in totalitate, dar firma care-l distribuie nu are in stoc cantitatea uriasa ceruta pe piata. Celelalte medicamente sunt prezente in farmacie”, semneaza director medical, Dr. Neacsu Alina Mihaela.

 

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry