Intervenție de succes a deputatului PNL Antoneta Ioniță: Copiii bolnavi de diabet vor primi dispozitive medicale!

Intervenție de succes a deputatului PNL Antoneta Ioniță: Copiii bolnavi de diabet vor primi dispozitive medicale!

 

 

Aproape 3600 de copii bolnavi de diabet vor beneficia de sisteme de monitorizare continuă a glicemiei și sisteme de pompe de insulină cu senzori de monitorizare, precum și de materialele consumabile aferente acestora, prin intermediul Programului național de diabet zaharat, desfășurat de Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Măsura a fost luată în urma unor presiuni făcute de părinți, dar și a altor actori interesați de soarta copiilor bolnavi de diabet. Medicul Antoneta Ioniță, deputat PNL de Brăila, a demarat încă din 2017 demersuri pe lângă Ministerul Sănătății, pentru ca micii bolnavi să beneficieze de tratament și sisteme de monitorizare care să le dea dreptul la o viaţă normală. Singura condiţie, atrăgea atenția medicul, fiind aceea ca statul să înţeleagă că este mult mai ieftină prevenţia decât tratarea complicaţiilor.

Diabetul insulino-dependent apare din ce în ce mai des şi din ce în ce mai devreme în România, unde sunt diagnosticați cu diabet bebeluși de numai câteva luni, iar odată cu acest diagnostic se schimbă întregul univers al pacientului şi al familiei sale. Fiecare zi, fiecare oră devin o luptă pentru a pune în acord glicemiile cu alimentația şi cu insulina pe care pacientul este obligat să şi-o injecteze. Este o luptă pe care o vor purta toată viaţa, pentru că diabetul de tip I nu se vindecă și putem vorbi despre o adevărată dramă a copiilor insulino-dependenţi, care trebuie să suporte zilnic mai multe înțepături. Este o boală care nu se vede și care, netratată corespunzător, avansează rapid şi generează complicaţii care duc la orbire, insuficienţă renală sau amputarea membrelor superioare sau inferioare. De aceea am militat pentru ca acești copii să fie ajutați de stat, prin intermediul sistemului asigurărilor de sănătate”, a explicat Antoneta Ioniță..

Deputatul brăilean a atras atenția că bolnavii de diabet de tip I au nevoie de ace, de testere pentru diabet şi de diferite tipuri de insulină, pentru a lupta cu boala și a solicitat ca micii pacienți să primească gratuit senzori de testare a glicemiei și consumabile, în condițiile în care acestea nu sunt, ca preț, la îndemâna oricărei familii. Demersurile, la care s-au alăturat și alți colegi de parlament, au fost în final auzite de Ministerul Sănătății, iar aplicarea programului va da copiilor bolnavi o șansă la normalitate.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry