La Brăila, 33 de pacienți asimptomatici au fost externați, în urma noului ordin al ministrului Sănătății!

Pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus, astăzi, 26.06.2020, la nivelul județului Brăila sunt monitorizate  1486 de persoane, aflate în izolare voluntară și 39 de persoane care se află în carantină institutionalizată.

Menționăm că 9586 de persoane  au ieșit din autoizolare, la încheierea celor 14 zile și 1181 de persoane au primit avize epidemiologice de a ieși din carantină instituționalizată.

De asemenea, conform raportării DSP, de la începutul pandemiei, la Brăila 159 de persoane au fost confirmate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, dintre care 39 au fost declarate vindecate și externate, iar alți 33 pacienți asimptomatici au fost externați în urma noului ordin al ministrului Sănătății, potrivit căruia, pacienții asimptomatici cu factori de risc, precum și pacienții simptomatici care au forme ușoare pot fi externați după minim 10 zile de internare în lipsa febrei și ameliorarea simptomatologiei, pentru cel puțin 72 ore. Testarea de control se va efectua în ziua 8 de la internare.

Același document mai spune că pacienții asimptomatici care sunt pozitivi la testul de control vor putea fi externați după 10 zile, dacă medicul curant consideră oportun pe baza criteriilor clinice, cu condiția izolării la domiciliu până la împlinirea celor 14 zile ale perioadei de izolare care decurge de la momentul internării (respectiv 4 zile de la externare). Totodată, pacienții asimptomatici care sunt negativi la testul de control vor putea fi externați după 10 zile, fără a fi necesară izolarea la domiciliu.

De asemenea, 87 de pacienți sunt internați în Spitalul Județean de Urgență Brăila. Alți 8 pacienți au decedat, respectiv 6 confirmați în Brăila și 2 în Galați.

În ceea ce privește raportarea IPJ Brăila, în ziua de 25 iunie 2020, polițiștii au acționat în sistem integrat, alături de jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

Astfel, în ultimele 24 de ore, a fost verificat modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor impuse în această perioadă în cazul a 1.343 de persoane și a 13 societăți comerciale.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry