Extremă de Liga Campionilor, la HC Dunărea Brăila

Conducerea clubului brăilean a reușit să obțină semnătura extremei dreapta, Jessica Da Silva Quintino. Jessica vine la Brăila de la echipa Odense Håndbold, grupare cu care a jucat în acest sezon în Liga Campionilor, ajungând până în faza optimilor de finală. Jessica a marcat, în acest sezon, pentru echipa din Danemarca 44 de goluri, în cea mai importantă competiție europeană.

Viteza, siguranța în aruncare și foarte multă determinare, acestea sunt principalele caracteristici care o fac pe Jessica o jucătoare completă.

În utimii 5 ani, Jessica a evoluat în Danemarca, la echipa Odense Håndbold cu care a jucat în Cupele Europene și cu care a câștigat în campionatul danez, două medalii de argint în 2018 și 2020 și o medalie de bronz în 2019.

Componentă a lotului național al Braziliei, Jessica are în palmares mai multe medalii cu naționala sa printre care aur în 2011 și 2015 la jocurile Pan Americane. Totodată aceasta are două participări la Jocurile Olimpice cu naționala Braziliei, în 2012 ocupând locul 6 și în 2016 ocupând locul 5.

“Sunt fericită că am ajuns la un acord cu cei din conducerea Dunărea Brăila și le mulțumesc pentru încredere. Clubul are un proiect ambițios și voi face tot ce ține de mine să pot ajuta echipa să ajungă unde și-a propus. România are un campionat puternic și această nouă provocare nu face altceva decât să mă ambiționeze. Sunt fericită că pot lucra cu Morten Soubak, un antrenor în care am încredere și care ne va face să muncim și să dăm randament. Am așteptări mari și consider că în noul sezon, dacă vom lupta din greu vom obține cele mai bune rezultate”

, a declarat Jessica Quintino.

“Jessica are multă experiență în competițiile europene, în acest sezon fiind a IV-a marcatoare a echipei în Liga Campionilor. Este o sportivă care are o viteză impresionantă și siguranță în braț atunci când aruncă la poartă. Mă bucur că reușim să aducem la Brăila o jucatoare de o asemenea valoare”

, a declarat președintele HC Dunărea Brăila, George Caranica.