Seful CJ, despre implicarea in Spitalul Judetean: “Toata lumea incearca sa ma bage la puscarie”

Seful CJ, despre implicarea in Spitalul Judetean: “Toata lumea incearca sa ma bage la puscarie”

 

 

Intrebat de noua sectie de Cardio-Pediatrie, in cadrul ultimei conferinte de presa, presedintele Consiliului Judetean Braila a declarat ca si-ar dori ca ieri sa fie gata, insa trebuie parcurse etapele legale. Cladirea este finalizata in proportie de 98% si, desi pare a fi totul gata, mai este foarte mult de munca. Practic, Consiliul Judetean va prelua cladirea, iar in urma expertizei se va constata ce mai este de facut, pentru ca sectia sa devina functionala.

“Mi-as fi dorit ca sa spun constructorului se sa ocupe de una, de alta, dar va dati seama in ce lucru ne-am afla. Si asa, toata lumea incearca sa ma bage la puscarie. Deci incercam etapele firesti, legale, astfel incat acest spital sa fie acolo unde trebuie, adica in normalitate”, a declarat Iulian Chiriac.

Se cauta medici! 27 de posturi pe diferite specializari

Presedintele Consiliului Judetean este determinat sa schimbe imaginea spitalului din Braila. Pe langa investitiile majore, Iulian Chiriac isi doreste sa aduca cel putin 27 de cadre specializate, care sa asigure necesarul unui act medical de calitate.

“Am mai dat drumul la 27 de posturi de medici, chiar daca spitalul, in momentul de fata este, ca sa spun asa, intr-o zona confortabila, la partea de asistenti si infirmiere, o sa vedeti ca, in discutiile cu sefii de sectie si cu medicii, ar mai trebui personal de specialitate. La momentul actual, o asistenta sau o infirmiera are un numar de paturi mai mare decat este in Uniunea Europeana, ceea ce nu este normal. Dar trebuie sa vedem si sursa bugetara. Noi suntem pe decontarea pe caz rezolvat din anul 2005. Adica ar trebui sa mareasca tariful cazului rezolvat, astfel incat sa ajungem si noi la un plafon, undeva unde sa putem deconta persoane, astfel incat ingrijirea bolnavilor din Spitalul Judetean sa fie mai echilibrata. Este foarte adevarat ca trebuie sa gasim surse bugetare mai mari, ambulatoriul sa functioneze mai bine, oamenii sa fie tratati corespunzator. Sa constientizam oamenii, sa nu mai mearga la UPU si sa vina la ambulatoriu pentru consultatii, pentru ca acolo se blocheaza efectiv toata activitatea spitalului”, a adaugat presedintele Consiliului Judetean Braila.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry