Un pas spre normalitate: Sistem electronic de monitorizare a medicamentelor in Spitalul Judetean!

Un pas spre normalitate: Sistem electronic de monitorizare a medicamentelor in Spitalul Judetean!

 

 

Spitalul Judetean Braila va beneficia de un program electronic de gestionare a medicamentelor si produselor sanitare. Astfel, fiecare fiola, pastila, branula sau orice alt tip de medicament, ori ustensila medicala va putea fi monitorizata, de la primirea in gestiune si pana la folosire, sau administrare.

Presedintele Consiliului Judetean, Francisk Iulian Chiriac a declarat ca este incantat de acest prim pas, pe care Spitalul Judetean il face catre o normalitate a gestionarii medicamentelor din unitate.

“S-a luat o decizie la nivelul Spitalului Judetean, ca tot ce inseamna farmacie si tot ce inseamna gestionarea medicamentelor sa se faca electronic. Ca sa stim exact pe fiecare sectie, cate pastile, cate fiole de medicamente intra si ies din spital. Pentru ca avand o gestiune doar pe hartie, unele dintre ele se pierdeau pe drumuri, sau la anumiti consilieri care isi luau tratamentul, sau vroiau sa isi faca tratament gratuit. Astfel o sa avem o gestiune electronica, pe sectie si in farmacie si vom putea oricand sa urmarim traseul medicamentului respectiv”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Braila.

Pe viitor, dorinta este ca toate unitatile spitalicesti din Braila sa foloseasca un sistem de gestiune informatica a medicamentelor, astfel incat sa se tina o evidenta clara a acestora.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry