UNIFARM S.A. a fost mandatat să achiziționeze și să asigure aprovizionarea unităților sanitare cu imunoglobulină

UNIFARM S.A. a fost mandatat să achiziționeze și să asigure aprovizionarea unităților sanitare cu imunoglobulină

 

 

Până în prezent, Compania Națională Unifarm S.A. a aprovizionat spitalele din România cu cantitatea de 45.424 unități imunoglobulină umană.

Astăzi, în depozitul UNIFARM există următoarele stocuri:

 

  1. a) IG Vena 750 flacoane
  2. b) Intratect 53 flacoane
  3. c) Privigen 500 flacoane
  4. d) Pentaglobin 13163 flacoane
  5. e) Flebogamma 2100 flacoane

Așadar, stocurile însumează peste 49 de kg și reprezintă necesarul pentru mai mult de 3 luni.

„Fac apel la profesioniștii din domeniu să utilizeze imunoglobulinele cu administrare intravasculară precum și imunoglobulinele umane doar conform indicațiilor terapeutice aprobate în rezumatul caracteristicilor produsului.  Exceptând produsul cu denumirea comercială Pentaglobin, care nu se administrează pacienților cu imunodeficiențe primare, celelalte cinci imunoglobuline cu administrare intravasculară au exact aceleași indicații terapeutice, diferă doar denumirea comerciala”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

În următoarea perioadă, până la 31.12.2018,  UNIFARM va mai achiziționa  echivalentul a minim 7200 flacoane de 2,5g imunoglobulină umană (Flebogamma, Privigen si Intratect).

“Am făcut tot ce ține de Ministerul Sănătății și am avut sprijinul Guvernului pentru a asigura stocurile  de imunoglobulină necesare pe piața din România. Produsele există la UNIFARM, însă pentru ca pacienții să beneficieze de tratamente, trebuie ca fiecare unitate sanitară să le achiziționeze. În majoritatea spitalelor care au în îngrijire bolnavi care necesită tratament cu imunoglobulină, lucrurile merg așa cum trebuie. Din păcate, sunt și unități în care responsabilii nu știu sau nu acordă suficient interes  nevoilor pacienților și aceștia suferă încă din lipsa acestui medicament. Fac apel către managerii de spitale să facă toate demersurile necesare pentru a asigura pacienților accesul permanent la tratamente. Sunt proceduri legale prin care, în cazul în care un contract de furnizare de medicamente nu poate fi onorat, acesta poate fi denunțat și spitalul poate  demara o procedură de achiziție directă a unui produs disponibil cu aceeași substanță activă, dar cu o altă denumire comercială”, a mai declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății. 

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry