15 zile pentru plata “la jumate” a unei amenzi contraventionale

15 zile pentru plata “la jumate” a unei amenzi contraventionale

 

 

Parlamentarii PSD intentioneaza sa mareasca termenul in care cei care primesc amenzi contraventionale pot sa le achite la jumatate, de la 48 de ore la 15 zile, pe motiv ca ar creste incasarile la buget, iar instantele de judecata ar mai primi cate un moment de respiro.

La momentul actual, OG 2/2001 prevede ca persoana care savarseste o abatere contraventionala si este sanctionata cu amenda, o poate achita pe loc sau poate achia jumatate din minimul amenzii prevazute de lege in termen de 48 de ore de la data incheierii procesului verbal.

”Prin prezenta propunere legislativa urmarim modificarea termenului de 48 de ore, termen in care contravenientul poate achita jumatate din minimul amenzii prevazute de actul normativ, cu un termen de 15 zile calendaristice, termen pe care il consideram rezonabil. Consideram ca prin modificarea termenului in sensul maririi perioadei in care contravenientul poate achita jumatate din minimul amenzii prevazute de lege va conduce la o crestere a incasarilor la buget si la degrevarea instantelor de judecata de cauzele avand ca obiect contestatiile impotriva sanctiunilor contraventionale primite”, se arata in expunerea de motive a social-democratilor.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry