30.000 de romani vor beneficia de o relaxare fiscala! Vezi aici care sunt modificarile legislative

30.000 de romani vor beneficia de o relaxare fiscala! Vezi aici care sunt modificarile legislative

 

 

In urma sedintei Comitetului consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Varstnice, din luna aprilie, Jurnalul de Braila a facut o cerere scrisa catre deputatul PNL Antoneta Ionita, ca urmare a doleantelor pe care membrii asociatiei le-au avut in fata prefectului, la acea data. Raspunsul a fost prompt, drept urmare, deputatul PNL a demarat procedurile pentru schimbarea legislatiei in vigoare.

Persoanele persecutate politic, cele care au fost deportate sau au fost in prizonierat, precum si urmasii acestora, vor beneficia de o serie de noi drepturi, dupa demersul deputatului brailean Antoneta Ionita, care a initiat modificarea prevederilor Codului Fiscal si a Ordonantei Guvernului nr. 105/1999, privind acordarea unor drepturi acestor categorii de persoane.

“Solicitarile condamnatilor politici sunt intemeiate, asa ca am pornit demersurile legislative, mai ales ca acesti oameni au avut de suferit si au trecut prin situatii care astazi par de neimaginat. Vorbim despre persoane cu varste inaintate, care trebuie sa simta ca macar acum li se face dreptate”, a precizat Antoneta Ionita.

In urma modificarii Codului Fiscal, aceasta categorie de persoane va beneficia de scutire la plata impozitelor si taxelor pe cladirea in care au domiciliul, precum si de scutirea de taxe si impozite pe teren, inclusiv sotul sau sotia supravietuitori. Modificarea legislatiei privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurata cu incepere de la 6 martie 1945, precum si celor deportate in strainatate ori constituite in prizonieri va presupune scutirea acestor persoane de la plata impozitelor pe mijloacele de transport, inclusiv a sotului sau sotiei supravietuitoare, precum si de posibilitatea ca tichetele de calatorie gratuite pentru transportul in comun sau CFR sa poata fi utilizate si de catre sot, sotie sau de alte persoane mandatate de titulari sa le reprezinte interesele, pe baza unei imputerniciri.

De noile prevederi se vor bucura aproximativ 30.000 de persoane din toata tara, care se incadreaza in una dintre urmatoarele situatii: au fost deportate in ghetouri si lagare de concentrare din strainatate, au fost private de libertate in locuri de detentie sau lagare de concentrare, au fost stramutate in alta localitate decat cea de domiciliu, au facut parte din detasamentele de munca fortata, au fost supravietuitoare ale trenului mortii, sunt sotul, sau sotia, unei persoane asasinate, sau executate, din motive etnice si ulterior nu s-au casatorit.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry