Activități de prevenire a consumului de droguri în comunitate, dedicate Zilei Mondiale fără Tutun și Zilei Internaționale a Copilului

În perioada 31 mai – 5 iunie a.c., specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Brăila au desfășurat activități de prevenire a consumului de droguri în comunitate, dedicate Zilei Mondiale fără Tutun și Zilei Internaționale a Copilului, de care au beneficiat 295 de persoane.

Prima acțiune preventivă a fost desfășurată în Parcul Monument, la baza sportivă a Direcției Județene pentru Sport Brăila, în cadrul evenimentului sportiv ”Cupa 1 iunie” – Rugby-tag. La finalul competiției, cu prilejul festivității de premiere copiilor participanți le-a fost transmis un mesaj specific cu recomandări privind luarea unor decizii responsabile în ceea ce privește consumul de substanțe psihoactive și le-au fost oferite și din partea Centrului Antidrog Brăila premii constând în rucsacuri, brățări, broșuri informative, agende.

Cea de-a doua activitate s-a desfășurat pe aleea centrală a Parcului Monument și a constat într-o activitate de informare desfășurată în sistem integrat cu participarea reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean Brăila, Inspectoratului Județean de Jandarmi Brăila și Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Galați precum și a voluntarilor Centrului Antidrog  Brăila. Au fost oferite materiale informative specifice fiecărei structuri (flyere/pliante) și s-au purtat discuții cu persoanele prezente în această locație.

Specialiștii Centrului Antidrog Brăila vor desfășura și în perioada următoare astfel de activități de prevenire în comunitatea locală.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry