Campanie Naţională pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legale! Amenzi în valoare totală de 43.000 de lei aplicate de ITM Brăila!

Inspectoratul Teritorial de Muncă Brăila a desfăşurat, în perioada 22.02.2024-01.03.2024, Campania Naţională pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legale privind încheierea și executarea contractelor individuale de muncă de către angajatori care desfășoară activități de Protecție și Gardă.

Obiectivele campaniei au fost:

  • identificarea angajatorilor care desfășoară activități de protecție și gardă, verificarea privind respectarea prevederilor legale care reglementează relațiile de muncă și luarea măsurilor care se impun pentru determinarea acestora să se conformeze dispozițiilor legale în materie;
  • eliminarea neconformităţilor constatate prin dispunerea de măsuri obligatorii de intrare în legalitate şi aplicarea de sancţiuni contravenţionale corespunzătoare;
  • creşterea gradului de conştientizare a angajatorilor şi a angajaţilor în ceea ce priveşte necesitatea respectării prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă.

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Brăila, au efectuat 14 controale și aplicat 25 sancțiuni contraventionale în valoare totală de 43.000 de lei pentru neconformitățile constatate în domeniul relațiilor de muncă. De asemenea, s-a urmărit și modul în care au fost îndeplinite măsurile dispuse cu ocazia controalelor anterioare, acolo unde a fost cazul, în domeniul relatiilor de muncă.

În toate situatiile în care au fost constatate deficiențe, inspectorii de muncă au dispus măsuri obligatorii cu termene de intrare în legalitate și de respectare pe viitor a dispozițiilor legale.