Ce obligații au angajatorii în perioadele caniculare?

Urmează câteva zile cu temperaturi foarte ridicate şi disconfort termic accentuat, conform datelor transmise de INMH. In contextul valului de canicula, Inspectoratul Teritorial de Muncă Braila atrage atentia societăţilor comerciale şi instituţiilor publice asupra obligaţiilor ce le revin pentru a-şi proteja angajaţii în condiţii de temperaturi foarte ridicate, mai ales în cazul celor care lucrează afară.

În această perioadă angajatorii au obligaţia de a reduce intensitatea şi ritmul de muncă al angajaţilor, asigurarea unei ventilaţii la locul de muncă, alternarea perioadelor de lucru cu perioadele de repaus în locuri umbrite, cu curenţi de aer, asigurarea apei minerale adecvate, cate 2-4 litri/persoana/schimb, alternarea efortului dinamic cu cel static.

”Inspectorii de muncă din cadrul serviciului Securitate si Sănătate în Muncă sunt pe teren, urmărindu-se modul de respectare a prevederilor O.U.G.nr.99/2000, privind masurile ce pot fi aplicate in perioadele cu temperaturi extreme pentru protecția persoanelor încadrate in munca”, a transmis șeful ITM Brăila, Liviu Arhire.

Neasigurarea condițiilor prevăzute in O.U.G.nr.99/2000 constituie contravenție şi se sancționează cu amenda de la 1.500 lei la 2.500 lei.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry