Completarea veniturilor salariale, conform Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările și completările ulterioare

Comunicat de presă

Potrivit Legii nr.76/2002, persoanele provenite din muncă, cărora li s-a stabilit dreptul la indemnizaţia de șomaj, potrivit legii, și care se angajează, cu normă întreagă, conform prevederilor legale în vigoare, și, ca urmare a angajării, le încetează plata indemnizaţiei de șomaj, beneficiază, la cerere, de o sumă lunară, acordată din bugetul asigurărilor pentru șomaj, reprezentând 30% din cuantumul indemnizației de șomaj, stabilită și, după caz, reactualizată conform legii.

Această sumă lunară se acordă de la data angajării pânã la sfârșitul perioadei pentru care erau îndreptãțite sã primeascã indemnizația de șomaj, în cazul în care solicitarea se înregistrează în termen de maxim 60 de zile de la data încetării dreptului la indemnizația de șomaj ca urmare a angajării.

Persoanele menționate anterior beneficiază de această sumă şi în situaţia în care, în perioada pentru care au dreptul la indemnizaţia de şomaj, le încetează raportul de muncă sau de serviciu la primul angajator şi se încadrează, cu normă întreagă, în termen de 30 de zile, la un alt angajator.

Nu beneficiază de completarea veniturilor salariale persoanele care se încadrează la angajatori cu care au fost în raporturi de muncă sau de serviciu în ultimii 2 ani.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry