Foto și Video: Ziua salvatorilor! La mulți ani, ISU Brăila!

Foto și Video: Ziua salvatorilor! La mulți ani, ISU Brăila!

 

 

13 Septembrie este ziua care amintește de faptele de vitejie ale pompierilor conduși de către căpitanul Pavel Zăgănescu împotriva  trupele otomane venite să înăbușe  Revoluția Pașoptistă. Acum 170 de ani, în Dealul Spirii, Compania de Pompieri București, condusă de căpitanul Pavel Zăgănescu, a înfruntat cu preţul vieţii trupele otomane inamice covârşitoare ca număr, venite să înăbușe idealurile Revoluţiei Pașoptiste. În luptă au pierit 47 de soldați și doi ofițeri, reprezentând mai mult de jumătate din compania de pompieri. De asemenea, au fost rănite peste 100 de persoane.

Pentru a celebra această zi, care stă la baza identităţii instituţionale, inspectoratele pentru situaţii de urgenţă au organizat o serie de evenimente menite să cinstească curajul, gloria şi istoria îndelungată a armei pompierilor.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dunărea Brăila a fost gazda unor grupuri de elevi ai școlilor și liceelor din municipiu. Astfel, copiii au învățat lucruri esențiale despre prevenirea și stingerea incendiilor.

 

 

{os-gal-27}

 

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry