Prefectul TIMOFEI: ”Guvernul României nu va permite niciun derapaj sau o tentativă de speculă în ceea ce privește comercializarea de carburanți”

Ca urmare a situației generată aseară de zvonurile potrivit cărora prețul carburanților ar urma să crească foarte mult, Iulian TIMOFEI – prefectul județului Brăila a dispus următoarele măsuri:

– personalul din cadrul Oficiului Județean pentru Protecția Consumatorilor Brăila desfășoară activități de control în stațiile de carburanți pentru a verifica modul în care au fost stabilite prețurile;

– începând de aseară, se intensifică patrularea de către lucrători din cadrul Poliției și Jandarmeriei în zona stațiilor de carburanți, atât din municipiu cât și din județ, pe de o parte, pentru creșterea vizibilității, iar pe de alta, pentru prevenirea oricăror evenimente care ar putea afecta ordinea și siguranța publică;

– echipajele de Poliție aflate în serviciu acționează și pentru fluidizarea traficului rutier, până la această oră nefiind înregistrat vreun incident;

“Vreau să transmit brăilenilor să nu intre în panică și să nu stea la cozi. Sunt suficiente stocurile de combustibil. Guvernul României nu va permite niciun derapaj sau o tentativă de speculă în ceea ce privește comercializarea de carburanți”, a subliniat Iulian TIMOFEI.

Câteva comparații de prețuri:

LUKOIL Baldovinești 09.03.2022 – Benzină 95 – 7.50 lei / 10.03.2022 – Benzină 95 – 7.98 lei/l

Partener ROMPETROL Dorobanți 09.03.2022 – Benzină 95 – 7.66 lei / 10.03.2022 – Benzină 95 – 7.99/l

În seara zilei de 9 martie benzinăriile din Brăila au fost luate cu asalt de șoferii care au auzit că se va scumpi prețul combustibilului. Au existat și benzinării la care cozile formate depășeau un kilometru. Altele au închis pompele din lipsă de combustibil.

În mare parte, la benzinăriile din Brăila, prețul combustibilului a crescut cu aproximativ 50 de bani, în ultimele 12 ore.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry