Prevenirea criminalității și reintegrarea socială! Activitate desfășurată la Sediul Colegiului  Tehnic “C.D. Nenițescu”

În data de 11.04.2024, la Sediul Colegiului  Tehnic “C.D. Nenițescu”, a avut loc activitatea “Lecții de viață”, în colaborare cu Inspectoratul Județean de Jandarmi, Brăila, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog, Brăila  și Colegiul Tehnic “C.D. Nenițescu”.

Activitatea a avut drept scop prevenirea criminalității și facilitarea reintegrării sociale a persoanelor private de libertate, prin sensibilizarea comunității cu privire la exercitarea spiritului civic responsabil, precum şi prevenirea ori combaterea tulburărilor de comportament de tip antisocial în rândul elevilor.

În prima parte a activității, colaboratorii prezenți la activitate au prezentat aspecte teoretice privind consumul și traficul de droguri. De asemenea, reprezentantul Jandarmriei a expus comportamente ce pot fi adoptate în vederea evitării comiterii de infracțiuni. Ulteriori, deținuții prezenți, sub coordonarea specialiștilor din cadrul Sectorului Reintegrare Socială, au susținut prelegeri adolescenților din instituția de învățământ parteneră, privind modul în care stilul de viață adoptat le-a influențat negativ viața fiind identificate cauzele și consecințele infracționalității.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry