Primarii din județul Brăila fac apel către locuitori:”Nu tăiați porcii, dacă nu sunt bolnavi!”

Primarii din județul Brăila fac apel către locuitori:”Nu tăiați porcii, dacă nu sunt bolnavi!”

 

 

În urma isteriei produse de virusul PPA, locuitorii din comunele care nu au fost afectate au recurs la sacrificarea porcilor, chiar dacă aceștia sunt sănătoși. Informațiile, de cele mai multe ori false, i-au împins pe crescătorii de porci la măsuri drastice.

Primarii din județ au făcut apel către cetățenii care locuiesc în zone neafectate, astfel încât aceștia să nu sacrifice porcii sănătoși.

” În atenția cetățenilor comunei Movila Miresii. Până în acest moment nu a fost confirmat oficial nici un caz în comună de pestă porcină africană. Nu sacrificați porcii înainte de a fi anunțați! La apariția vreunui focar într-o gospodărie nu se mai sacrifică în masă, ci doar acolo unde este focarul și se dezinfectează perimetrul. Vă rog să distribuiți acest mesaj, pentru a lua la cunoștință toți cetățenii comunei. Păstrăm în continuare aceleași reguli stricte. Monitorizăm permanent comuna. Aveti incredere!”, le-a transmis Dumitru Panțuru locuitorilor comunei Movila Miresii.

Un alt primar care a reușit să țină pesta departe de comuna pe care o administrează este Coman Stanca. Primarul comunei Vădeni a cerut locuitorilor să nu omoare porcii sănătoși, ținând cont de faptul că în această zonă nu s-a înregistrat nici un caz de pestă porcină.

”Având în vedere situaţia epidemiologică în judeţul Braila, vă informez că pe raza Comunei Vădeni nu a fost confirmat oficial nici un caz, în comună, de pestă porcină africană. Nu sacrificați porcii înainte de a fi anunțați! La apariția vreunui focar într-o gospodărie nu se mai sacrifică în masă, ci doar acolo unde este focarul și se dezinfectează perimetrul .Va voi ține la curent!”, a anunțat primarul comunei Vădeni.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry