RER Brăila – partener al Zilei de Curățenie Națională în Municipiul Brăila

Asocierea RER, în calitate de operator unic în Județul Brăila, se alătură campaniei Ziua de Curățenie Națională ce va fi marcată prin acțiuni de ecologizare în zone vulnerabile identificate de Asociația Let’s Do It, Romania, prin participarea elevilor de la Colegiul Economic Ion Ghica Brăila. Zona care va fi igienizată este cartierul Hipodrom.

Evenimentul se va desfășura sâmbătă, 16 septembrie 2023, în intervalul orar 09:00 – 11:00. În cazul în care cetățenii sau companiile doresc să se alăture voluntar campaniei, o pot face prezentându-se sâmbătă, ora 09:00 dimineața în fața Sălii Polivalente. Se estimează participarea unui număr de 400 de voluntari.

RER Brăila va contribui la Ziua de Curățenie Națională prin distribuirea de saci galbeni, necesari colectării deșeurilor reciclabile din: materiale plastice (ex. PET, folii, pungi), doze de aluminiu, conserve metalice, ambalaje tetrapak și prin asigurarea colectării separate a deșeurilor strânse în urma acțiunii.

Colectarea și transportul deșeurilor

La începutul acțiunii de ecologizare, voluntarii vor fi instruiți asupra regulilor de colectare și categoriilor de deșeuri ce pot fi colectate. Voluntarilor le vor fi distribuiți: saci galbeni pentru deșeuri reciclabile (PET, folii, pungi, doze de aluminiu, conserve metalice, ambalaje tetrapak), saci negri pentru deșeuri reziduale-menajere (textile/articole vestimentare murdare, uzate, mucuri de țigări, resturi alimentare, hârtii și cartoane ude și/sau murdare, scutece, tampoane).

La finalul acțiunii, RER Brăila va colecta deșeurile cu mașini separate pentru fiecare categorie de deșeu și le va transporta către destinația corespunzătoare fiecărei categorii. Deșeurile reciclabile vor fi transportate la Stația de Sortare Vădeni din județul Brăila, în vederea sortării pe fracții și ulterior a valorificării, iar deșeurile reziduale-menajere vor fi transportate la Stația de Tratare mecanico-biologică.

16 Septembrie 2023 – Ziua de curățenie națională

Ziua de curățenie națională este organizată de Asociația Let’s Do It Romania. Evenimentul a fost lansat pentru prima oară în anul 2009, reușind să mobilizeze de-a lungul anilor, la nivel național peste 2 milioane de voluntari, din care 950.000 elevi și studenți voluntari, cu sprijinul a 1.900 de primării, să strângă peste 22.000 tone de deșeuri.

Scopul campaniei este de a dezvolta simțul civic pentru curățenie și protejarea mediului. Acțiunea de ecologizare își propune să atragă atenția asupra impactului negativ pe care deșeurile depozitate la întâmplare îl au asupra mediului înconjurător.

Prin forțe unite, de la cetățean, operatorul de salubritate și până la autorități, orașele pot deveni mai curate, mai sănătoase pentru toți.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry