S-a extins lista categoriilor de alimente, care vor avea adaos comercial limitat, la 21 de produse!

Deputatul Nicu Niță anunță că Partidul Social Democrat continuă implementarea măsurilor bune pentru populație și pentru economia României.

Guvernul condus de prim-ministrul Marcel Ciolacu a adoptat Ordonanța prin care s-a prelungit limitarea adaosului comercial cu încă trei luni și s-a extins lista categoriilor de alimente de la 14 la 21 de produse.

Lista produselor cu adaos comercial plafonat se va extinde cu următoarele: orez – bob rotund, cu gramaj cuprins între 0,5 – 1,5 kg, cozonac, bulion de roşii, smântână 12% grăsime, margarină, drojdie, pere, usturoi, carne tocată.

”Aceste măsuri vin în sprijinul românilor, pentru a putea susține o putere de cumpărare mai mare. Partidul Social Democrat şi-a asumat guvernarea într-un moment dificil din punct de vedere economic şi social, însă continuă să susțină şi să promoveze măsuri pentru populație, pentru familiile cu venituri mici și medii – pentru ca acestea să poată pune pe masa de sărbători mai multe produse, în special românești, la prețuri corecte”, a transmis deputatul PSD, Nicu Niță.

Guvernul a introdus și o limită de maxim 5% a adaosului comercial pentru ulei, zahăr, făină, mălai, carne de porc, carne de pui și carne de vită care sunt importate și care nu sunt procesate în România.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry