Grindeanu: ”Podul de la Brăila va fi deschis nonstop!”| Constructorul riscă să nu mai participe la licitații!

Ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat miercuri, 1 noiembrie, că podul suspendat peste Dunăre de la Brăila nu va fi recepționat de către CNAIR până când constructorul va remedia, pe cheltuiala lui, toate abaterile constatate.

Grindeanu a declarat că nu acceptă niciun compromis în ceea ce privește calitatea lucrării, în special de la o companie recunoscută pentru proiecte de infrastructură rutieră. Ministrul Transporturilor a fost astăzi în vizită la podul peste Siret, alături de europarlamentarul Mihai Tudose.

”S-au angajat ca până la sfârșitul acestui să termine și descărcarea pe Jijila. Eu am fost și am văzut, împreună cu domnul Tudose și domnul Pistol, în această dimineață, acea variantă. Sunt departe de a termina până la sfârșitul anului această descărcare pe Jijila(…)

Noi am cerut expertize independente care să ne spună dacă lucrările făcute sunt conforme. Până nu vor fi înlăturate toate acele neconformități, CNAIR nu va recepționa această lucrare.

Revendicările pe care CNAIR le are, în acest moment, către constructor sunt undeva la peste 80 de milioane de lei, fără descărcarea pe Jijila, unde eu cred că nu se vor ține de cuvânt(…)”, a declarat Sorin Grindeanu, la Brăila.

Grindeanu spune că asfaltul pe Podul Brăila şi toate neconformitățile, văzute de experți la cererea CNAIR, trebuie înlăturate, pe banii companiei.

Sorin Grindeanu, mesaj categoric pentru constructor: ”Dacă vor continua să meargă în acest ritm, eu vă spun că nu vor mai putea să vină la licitații organizate la noi”

Ministrul Transporturilor spune că siguranța celor care trec pe pod nu este pusă în pericol, însă lucrarea nu va fi recepționată de CNAIR, până când toate neconformitățile descoperite nu vor fi remediate de constructor pe banii lui.

În septembrie, s-a constatat că s-a deteriorat asfaltul pe podul de la Brăila, la numai o lună după ce s-a deschis circulația. Reprezentanții Webuild au spus că nu au fost respectate limitările de tonaj şi nici viteza maximă admisă, aceasta fiind deseori încălcată de camioane.

”În momentul în care au câștigat această licitație au venit în spate cu un portofoliu care nu poate fi neglijat. Au avut construcții, dacă este să vorbim de acest tip, în Istanbul, peste Bosfor. Este o lucrare făcută tot de această companie. Asta nu înseamnă că lucrările pe care această companie le desfășoară în România trebuie să fie mai slabe calitativ decât în altă parte. Sunt în top 10 a companiilor, la nivel european, ca cifră de afaceri. Să știți că nu mă impresionează aceste lucruri atât timp cât nu se țin de contracte(…) Nu înseamnă că în România trebuie să faci pe repede înainte și neconform. Au certificate negative, vor continua să meargă în acest ritm, eu vă spun că nu vor mai putea să vină la licitații organizate la noi”, a transmis ministrul Transporturilor.

Totodată, Grindeanu i-a cerut directorului CNAIR, Cristian Pistol, să mențină podul deschis 24 de ore din 24 pentru că macaralele de pe pilonii de susținere nu au fost date jos nici până acum.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry