Spitalul Judetean Braila – pregatit de GREVA

Spitalul Judetean Braila – pregatit de GREVA

 

Inca de la primele ore ale diminetii, pe usa Spitalului Judetean din Braila a aparut primul semn, care arata ca si in judetul nostru sunt pana la urma nemultumiri in randul cadrelor medicale si auxiliare. Un afis care anunta ca luni, 7 mai, intre orele 9:00 si 11:00 va avea loc o GREVA DE AVERTISMENT.

 

 

Deputatul PNL Antoneta Ionita face apel catre Ministerul Sanatatii cu privire la situatia salariilor afectate de noul regulament al sporurilor. Liberalul i-a cerut ministrului Sorina Pintea sa aiba in vedere acordarea unui spor unitar fix, care sa nu varieze de la o luna la alta.

“Numarul de echipaje medicale s-a redus, dupa ce medicii, asistenti medicali, ambulantieri au refuzat sa mai faca garzi, nemultumiti ca in procentul de spor alocat de Ministerul Sanatatii este cuprins atat sporul pentru orele platite in regim de garda, cat si cel pentru orele de sambata, duminica si sarbatori legale. Ei se tem ca, pentru respectarea prevederilor Hotararii de Guvern care reglementeaza sporurile, va fi necesara reducerea procentelor de spor cu care sunt platite aceste ore de garda, care si asa sunt aplicate la salariul aferent lunii ianuarie. Practic, in fiecare luna, in functie de o serie de factori, procentul acordat personalului medico-sanitar si auxiliar se schimba, ceea ce nu este deloc normal”, a declarat deputatul liberal Antoneta Ionita.

Reamintim faptul ca presedintele Consiliului Judetean a declarat ca in Braila, la cele doua spitale nu sunt probleme: “Va spun ca cele doua spitale nu au o problema cu acordarea sporurilor si incadrarea lor in 30%”.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry