Turcan, îngrijorată de numărul mare al pensionarilor din Brăila: ”Nu mă interesează culoarea politică, dar o politică locală, de deschidere spre investiții, este vitală!”

Ministrul Muncii, Raluca Turcan s-a aflat astăzi la Brăila, într-o vizită oficială, de lucru. Turcan a mers la YAZAKI și VARD unde a vorbit cu conducerile celor două companii, dar și cu angajații.

La finalul vizitei, ministrul a susținut o conferință de presă la sediul Prefecturii Brăila, unde și-a manifestat îngrijorarea față de numărul mare al pensionarilor, în comparație cu cel al angajaților.

Turcan spune că de la începutul anului s-au creat 800 de locuri noi de muncă în Brăila, motiv pentru care s-a felicitat singură, spunând că este ”rezultatul politicii active pe care am avut-o”.

Alături de ministrul Muncii au fost deputatul PNL Alexandru Popa și secretarul de stat Cătălin Boboc.

”La nivelul județului, de la începutul anului au fost create 800 de noi locuri de muncă și au apărut 175 de angajatori. Foarte multe dintre aceste locuri de muncă sunt rezultatul politicii active pe care am avut-o și în perioada pandemiei când am susținut financiar mediul economic prin măsurile active și ulterior prin politicile de creștere a ajutoarelor.

Dacă mă uit pe cifrele de sustenabilitate economică, de la nivelul județului, sunt foarte îngrijorată, pentru că avem cu 30 de mii de pensionari, mai mult decât salariați activi. Ceea ce înseamnă că undeva există o problemă de sustenabilitate economică, care se adună la nivel național. Există în continuare un deficit de investiții și sincope în forța de muncă pe care o găsesc angajatorii, dar și în locurile de muncă pe care ei le pot crea.

Există perspective de dezvoltare, pe care le-am întâlnit în alte județe. Mi-aș dori ca aceste perspective de dezvoltare să fie urmărite și la nivelul autorităților locale din acest județ. Nu mă interesează culoarea politică, dar o politică locală, de deschidere spre investiții, este vitală!”, a declarat ministrul Muncii, Raluca Turcan, la Brăila.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry