ULTIMA ORA: 19 angajati Braicar, chemati in instanta de societatea la care lucreaza!

ULTIMA ORA: 19 angajati Braicar, chemati in instanta de societatea la care lucreaza!

 

 

Dupa ce, in urma cu doua zile, societatea Braicar i-a chemat in instanta pe 19 dintre angajatii care au participat la greva ilegala, astazi a avut loc prima infatisare.

Scarlat Nicusor, Popa Gica, Grama Vergila, Tobosaru Nelu, Ciurea Gheorghe, Raducu Ion Tiberiu, Podaru Marian, Ionascu Nicusor, Sandu George, Vartolomei Ionel, Bors Gheorghita, Lupascu Adrian, Iliescu Ionel, Lungu Petrica, Calu Dorin, Cioroiu Marin, Zavoiu Stefan, Stoilescu Dumitru si Nicolaie Alexandru sunt angajatii care vor fi nevoiti sa raspunda in fata instantei, pentru faptul ca la momentul protestului, acestia au incalcat hotararea judecatoreasca, prin care greva lor a fost declarata ilegala.

Instanta a decis astazi sa amane cauza, insa este clar faptul ca acest conflict, intre angajati si conducerea societatii, este departe de a fi stins.

Mai mult, Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice a deschis dosar penal conform art. 218, alin. 1 din Legea 62/2011 pentru conflicte individuale de munca. Astfel, Legea spune ca: “constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amenda de la 20.000 lei la 50.000 lei fapta persoanei care, prin amenintari ori prin violente, impiedica ori obliga un angajat sau un grup de angajati sa participe la greva ori sa munceasca in timpul grevei”.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry