Ziua Inspecţiei Muncii, sărbătorită la Brăila!

Astăzi, 11 iulie 2024, Inspectoratul Teritorial de Muncă Brăila, a sărbătorit ziua Inspecţiei Muncii, prin organizarea, la sediul acesteia, a unui eveniment dedicat discuţiilor interactive, despre drepturile şi responsabilităţile pe care le au ca viitori angajaţi sau angajatori, cu tineri din judeţul Brăila, ţinând cont de faptul că,  informarea tinerilor este un element crucial ce vine să asigure siguranţa tinerilor în câmpul muncii.

Tinerii participanţi, voluntari din cadrul Bibliotecii Judeţene ”Panait Istrati” Brăila, au fost întâmpinaţi de inspectorii de muncă şi au primit o prezentare generală despre rolul şi importanţa Inspecţiei Muncii. Au fost discutate responsabilităţile instituţiei şi modul în care aceasta contribuie la menţinerea unui mediu de muncă sigur şi echitabil. Au fost prezentate, pe scurt, drepturile angajaţilor şi angajatorilor precum şi măsurile de siguranţă şi sănătate la locul de muncă pentru prevenirea accidentelor şi bolilor profesionale.

Tinerii au vizitat compartimentele din cadrul Inspectoratul Teritorial de Muncă pentru a înţelege mai bine funcţionarea acestora şi rolul fiecărui compartiment în protejarea drepturilor lucrătorilor.

Sesiunea finală de întrebări şi răspunsuri a oferit tinerilor oportunitatea de a clarifica orice neclarităţi şi de a primi răspunsuri directe  de la inspectorii de muncă.

Prin această iniţiativă, Inspectoratul Teritorial de Muncă Brăila şi-a propus:

  • să crească nivelul de conştientizare al tinerilor cu privire la drepturile şi obligaţiile lor în câmpul muncii;
  • să prevină abuzurile la locurile de muncă prin educarea tinerilor;
  • să promoveze un mediu de muncă sigur şi sănătos;
  • să inspire tinerii să-şi dezvolte cariere respectând legislaţia muncii şi contribuind la bunăstarea comunităţii lor.
Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry