Ziua veteranilor de razboi, in atentia Prefecturii Braila

Ziua veteranilor de razboi, in atentia Prefecturii Braila

 

Titlul de ”veteran de razboi” a fost recunoscut pentru prima data in ziua de 29 aprilie a anului 1902, cand regele Carol I a promulgat, la solicitarea supravietuitorilor, Inaltul Decret prin care s-a instituit acest titlu, in conformitate cu Conventia Statelor Europene de la Geneva, in onoarea combatantilor acoperiti de glorie pe redutele Razboiului de Independenta.

La articolul 2, Inaltul Decret Regal din 29 aprilie 1902, prevedea: ”Pentru ca fiecarui ostas veteran sa i se asigure linistea si ocupatiunea pentru restul de viata, i se vor pune la dispozitie cele necesare in acest scop, ca stimulent pentru generatiile viitoare”.

Guvernul a hotarat, prin HG nr. 1222/10.10.2007, publicata in M.O. nr. 699/17.10.2007, ca Ziua veteranilor de razboi sa fie marcata anual la 29 aprilie, in semn de recunoastere a meritelor acestora pentru apararea independentei, suveranitatii, integritatii teritoriale si a intereselor Romaniei.

In perioada 20-29 aprilie, Asociatia Nationala a Veteranilor de Razboi, filiala “GI. Gheorghe Avramescu”, impreuna cu Garnizoana Braila vor efectua vizite la domiciliul veteranilor de razboi, ocazie cu care se vor inmana diplome de excelenta, scrisori de multumire si buchete de flori.

 

Evenimentele au fost prezentate, in cadrul sedintei Comitetului consultativ de dialog civic pentru problemele persoanelor varstnice al judetului Braila, de catre Sandu Temistocle, presedintele ANVR, filiala Braila.

Comemorarea oficiala va avea loc pe 27 aprilie, incepand cu ora 10.00, cand autoritatile impreuna cu asociatiile din domeniu, cadre militare si preotul militar vor depune coroane de flori la “Mormantul Eroului Necunoscut”, din Cimitirul “Sfantul Constantin”.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry