Aproape 500 de euro pe lună! MTS consideră că sunt suficienți pentru ca DJST să-și desfășoare activitatea!

Ministerul Tineretului și Sportului are în 2021 un buget mai mic decât în 2020 și primește cu 18% mai puțin bani decât în 2019

Ministerul Tineretului şi Sportului a alocat în aceste zile bugetul pentru activitatea sportivă organizată de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Brăila, în anul 2021, în valoare totală de 29244 lei. Judeţul Brăila se plasează astfel la mijlocul unei ierarhii naţionale, în urma distribuirii bugetului total alocat direcţiilor judeţene, în valoare de 1.350.000 lei.

Trebuie să precizăm că, începând cu acest an, M.T.S. a alocat acest buget în baza a 8 criterii care condiţionează distribuirea subvenţiilor bugetare la DJST-urile din ţară, respectiv:

1. Numărul de sportivi legitimaţi în fiecare judeţ;

2. Numărul de structuri sportive (cu şi fără personalitate juridică) din fiecare judeţ;

3. Numărul de ramuri sportive reprezentate în judeţ;

4. Totalul populaţiei judeţului;

5. Numărul de proiecte/activităţi sportive desfăşurate în anul 2019;

6. Execuţia bugetară din anul 2019;

7. Cuantumul fondurilor suplimentare provenite din parteneriate în 2019;

8. Comunicare şi profesionalism în raport cu responsabilul de coordonare teritorială al M.T.S.”, spune directorul executiv al DJST Brăila, Nicușor Hagiu.

Fondurile nu doar că sunt insuficiente, dar sunt și o bătaie de joc la adresa instituției și a sportivilor, ținând cont că, în contextul pandemiei, tinerii, indiferent de ramură a sportului, trebuie testați înaintea oricărei competiții.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry