Braziliancă ”în probe” la HC Dunărea! Tauani Schneider a jucat pentru Brazilia la campionatele mondiale de tineret

Braziliancă ”în probe” la HC Dunărea! Tauani Schneider a jucat pentru Brazilia la campionatele mondiale de tineret

 

 

În ultimul weekend din 2018 HC Dunărea Brăila a jucat două meciuri amicale cu HC Zalău. Echipa lui Gheorghe Tadici a câștigat ambele meciuri, 29-28 în prima seară și 26-24 sâmbătă dimineață. După meciurile de la Zalău fetele au avut liber până miercuri seara, când au reluat pregătirile în vederea primului meci oficial din 2019, acasă cu CSM Slatina.

La primul antrenament din acest an a participat și Tauani Martins Schneider, un inter stânga din Brazilia. Brazilianca, născută pe 16 martie 1995 și având 182 cm înălțime, a jucat în naționala universitară a Braziliei, care a câștigat în vara anului 2018 medalia de argint la Jocurile Mondiale Universitare din Croația. În Croația SChneider a jucat în cinci meciuri și a marcat 7 goluri.

Tauani Martins Schneider a fost componentă a loturilor naționale de tineret U 19 în 2012 și U20 în 2014, și a jucat pentru Brazilia la campionatele mondiale la aceste categorii. Este fiica antrenorului Alexandre Schneider de la UNC Concordia, echipă la care a evoluat și ea în campionatul Braziliei și cu care a câștigat titlul în 2017 și medalia de argint în 2018. În 2014 a jucat în naționala de tineret a Braziliei în meciul contra România U20, când a marcat 2 goluri.