CALIFICARE!!! Dunărea Brăila termină sezonul pe locul 4 și se califică în grupele EHF!

Echipa de handbal feminin Dunărea Brăila a obținut cele trei puncte necesare pentru calificarea în grupele EHF. Astfel, echipa brăileană a învins în ultima etapă a sezonului competițional 2022/2023 pe CSM Târgu Jiu cu scorul de 22 la 26 (9-14), în deplasare, în Sala Sporturilor din Târgu Jiu și termină pe locul 4 în clasament, acumulând 52 de puncte.

 ”Ultimul meci din acest sezon a prins două echipe cu obiective diferite. Târgu Jiu era deja calificată în Cupele Europene după finala jucată cu CSM București în Cupa României. Noi trebuia să câștigăm iar cu un rezultat bun al CSM-ului la Buzău am terminat pe poziția a patra ceea ce ne dă ocazia să jucăm și noi sezonul viitor în Europa League. Noi am avut un sezon bun, cu un retur și mai bun, am avut puține înfrângeri, am suferit înfrângeri doar cu echipele de top, cu CSM București, cu Rapid, dar și o sincopă cu Bistrița. Una peste alta, obiectivul nostru a fost acela de a juca în Cupele Europene și l-am îndeplinit. Sunt foarte bucuros și mulțumit de ceea ce au arătat fetele în tot acest sezon. Urmează o vacanță binemerită și sper ca atunci când ne vom reîntâlni, în iulie, să o luăm de la capăt și sezonul viitor să îl avem cel puțin la fel de bun, chiar mai bun decât acesta. Din an în an campionatul din România la feminin este din ce în ce mai puternic, toate echipele se întăresc iar cele care promovează vor fi echipe puternice. Meciurile vor fi mult mai interesante și mult mai disputate ceea ce e un lucru bun pentru că, până la urmă pentru asta vine publicul la sală sau se uită la televizor, pentru meciuri spectaculoase și dinamice. Ne dorim ca sezonul viitor să terminăm pe podium în clasament” a declarat Costică Buceschi, antrenor principal Dunărea Brăila.  

Au marcat pentru Brăila: Francielle Gomes da Rocha (5), Jelena Lavko (5), Mireya Gonzalez Alvarez (4), Larissa Fais Munhoz Araujo (3), Maryia Kanaval (2), Alexandra-Ramona Severin (2), Karoline Helena De Souza (1), Meike Juliane Schmelzer (1), Nicoleta Filofteia Balog (1), Corina Elena Romina Lupei (1), Kristina Liscevic (1).  

”A fost un meci intens și am reușit să ne îndeplinim obiectivul. Am terminat pe locul 4 acest sezon și ne bucurăm foarte mult că am reușit să câștigăm și ultimul meci din campionat. Adversarele noastre au reprezentat surpriza Cupei României, ne-am pregătit foarte bine pentru întâlnirea cu ele și iată că am învins” a declarat jucătoarea  ”Dunării” Brăila, Alexandra Severin.

Mulțumim tuturor celor care au fost alături de echipă de-a lungul întregului sezon competițional. Am simțit mereu prezenta publicului iubitor de handbal din Brăila și nu numai, atât în Sala Polivalentă cât și în fața micilor ecrane.

Împreună suntem ”Dunărea” Brăila și împreună am reușit să atingem obiectivul stabilit la începutul campionatului: Participarea în Cupele Europene!

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry