Câștigatoare a Ligii Campionilor, adversara echipei Dunărea Brăila în Cupele Europene

Marți, 20 octombrie a avut loc tragerea la sorți pentru runda a III-a a competiției internaționale, EHF European League.

HC Dunărea Brăila va întâlni una dintre echipele cotate cu cele mai mari șanse la câștigarea Cupei. Este vorba de Viborg HK. Este cel mai mare nume al handbalului danez din toate timpurile. De trei ori câștigătoare a Ligii Campionilor, cu alte două finale pierdute, Viborg are și alte trofee europene în vitrină: trei Cupe EHF, actuala EHF European League, o Cupă a Cupelor și două Supercupe ale Europei. Viborg este de 14 ori Campioana Danemarcei și de 11 ori a câștigat Cupa Danemarcei. Din 2014 nu a mai câștigat însă nimic, în sezonul trecut terminând pe locul 3.

Prima manșă va avea loc la Brăila pe data de 14 sau 15 noiembrie iar returul se va juca în Danemarca pe data de 21 sau 22 noiembrie.

“Vom întalni un adversar foarte puternic. Unul dintre cele mai de succes cluburi din Danemarca și Europa, în ultimii 20 de ani, cu o istorie frumoasă, de 3 ori câștigătoare a Ligii Campionilor. În acest moment echipa se află pe primul loc în campionatul din Danemarca și au un antrenor cu multă experiență în competițiile internaționale, Jakob Vestergaard. Asta nu înseamnă că nu avem șanse și  ne dorim să fim mai buni în aceste 2 meciuri. De astăzi vom începe să ne analizăm adversarul, ne vom pregăti cât de bine putem și ne dorim o calificare istorică pentru Brăila”, a declarat antrenorul Neven Hrupec.