Crosul „Ziua Olimpica” – sambata, Braila alearga, din nou!

Crosul „Ziua Olimpica” – sambata, Braila alearga, din nou!

 

 

Crosul doreste sa apropie locuitorilor Brailei de valorile sportului si olimpismului, cu prilejul Lunii Olimpice. La fel ca in anii precedenti, Crosul „Ziua Olimpica” este o manifestare sportiva patronata de Comitetul Olimpic si Sportiv Roman si se desfasoara in toata tara, pe tot parcursul lunii iunie.

In Braila, organizatorii locali sunt Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Braila, Primaria Municipiului Braila, Academia Olimpica – filiala Braila, cu sprijinul oferit de Inspectoratul Scolar Judetean Braila, de Clubul Sportiv Municipal Braila. La efortul de organizare s-a alaturat si Selgros – Cash and Carry – Braila cu asigurarea unui stand de hidratare.

Evenimentul sportiv Crosul „Ziua Olimpica” se desfasoara sambata, 09.06.2018, incepand cu ora 08.30, in Parcul Monument (zona Rondou) iar datele tehnice si programul crosului sunt urmatoarele:

  • Categorii de participanti: elevi de gimnaziu, elevi de liceu, sportivi, alte categorii (cu doua subcategorii de varsta – pana la 40 de ani si peste 40 de ani);
  • Conditii de participare: Se accepta participanti cu varsta peste 10 ani. Toti alergatorii sub 18 ani trebuie sa prezinte adeverinta medicala cu mentiunea “Apt pentru efort fizic” (individuale sau in tabele comune centralizate la unitatile de invatamant si vizate de medicii de la cabinetele scolare sau de familie). Elevii participanti minori trebuie insotiti de cadre didactice sau de parinti. Alergatorii cu varsta peste 18 ani se vor putea inscrie daca prezinta adeverinte medicale cu mentiunea „Apt pentru efort fizic” sau completeaza declaratii pe propria raspundere la momentul inscrierii.
  • Inscrierea participantilor: Se va face in zona Rondoului Parc Monument, incepand cu ora 08.30.
  • Traseul: Starturile (in functie de categoriile de varsta, fete si baieti) se vor da incepand cu ora 09.00-09.15, de pe aleile din apropierea Stadionului Municipal sau de pe aleea care inconjoara Parcul dendrologic (in functie de distantele de alergare, la diferite categorii). Sosirea este comuna, la toate categoriile de alergatori, pe Aleea Parcului (ANEXA).

Toti participantii la alergare, pentru fiecare categorie, vor primi cate un (1) tricou inscriptionat cu insemnele COSR “Olympic Day” (oferite de Comitetul Olimpic) si o diploma cu semnatura d-lui Thomas Bach, presedintele CIO.

Premiile pentru primele 3 locuri, la fiecare categorie, constau in materiale sportive atractive oferite de Primaria Municipiului Braila (pentru fete, toate categoriile, precum si premiul special pentru cel mai tanar participant – 16 premii) si Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Braila (pentru baieti, toate categoriile, precum si premiul special pentru cel mai varstnic participant – 16 premii), precum si o diploma cu insemnele COSR. Se vor acorda in total 32 de premii.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry