DUB – la un pas de retrogradare din lipsa fondurilor

DUB – la un pas de retrogradare din lipsa fondurilor

 

 

Adunat, Primaria si Consiliul Judetean au decis sa acorde echipei de fotbal suma de 730.000 lei. Din fondurie alocate de CJ, clubul nu are voie, conform legislatiei in vigoare sa-si plateasca jucatorii. Situatia devine tragica pentru ca la momentul actual nu se pot aduce jucatori, iar clubul nu are parghiile necesare pentru a-i plati.

“O alta problema este ca banii nu vin la timp si atunci, normal ca se acumuleaza datorii la club. Institutiile noastre publice au adoptat bugetul in martie, iar regulamentele de finantare luna trecuta. Eu nu mai pot sa vin cu deconturi retroactive si atunci perioada aceea ramane neacoperita. Din pacate, mediul privat in Braila este atat de sarac incat nu reusesti sa aduni suficienti bani”, a declarat Sandu Paveliuc, membrul al Asociatiei Suporterilor “Dacia Unirea Braila”.

 

 

Sumele incasate de la sponsori sunt modice si nu acopera nici 10% din cheltuielile reale ale clubului. Membrii asociatiei au atras atentia asupra faptului ca societatile private, care ar putea sa contribuie la sprijinirea echipei, nu doresc sa isi asocieze imaginea cu cea a unui stadion aflat in ruina.

“Nu ca nu ar dori sa participe(n.r. sponsorii) dar vedeti si dumneavoastra stadionul cum arata. Nu o sa spun numele unei firme, potenta financiar, din oras, pentru ca nu avem acordul dumnealor, dar s-a discutat si ni s-a sups: ‘am vrea sa va sponsorizam dar nu ne putem asocia numele cu stadionul asa cum arata el’”, a declarat membrul fondator al Asociatiei Suporterilor “Dacia Unirea Braila”,  Marian Oprea.

100 de ani de fotbal fara Dacia Unirea Braila?

In ciuda faptului ca echipa nu a retrogradat, suporterii considera ca autoritatile duc acum spre retrogradare Dacia Unirea Braila. Acestia au declarat ca se gandesc foarte serios sa le propuna celor din conducerea clubului sa ofere locul din Liga a II-a altei echipe.

“Mai sunt doar cateva saptamani si echipa trebuie inscrisa in campionat! Din pacate nu exista buget, nu exista jucatori, se pare ca si cu folosirea stadionului ar fi o problema(…) La consiliul Judetean, in momentul de fata, regulamentul de finantare, asa cum este el aprobat in acest moment, nu permite plata sportivilor. Noi am mers cu o solicitare scrisa, am inregistrat-o la Consiliul Judetean si urmeaza sa primim un raspuns.(…) Nu este niciun secret ca majoritatea cheltuielilor se duc pe plata sportivilor. Am discutat si cu membri comisiei, au spus ca vor analiza si vor lua o decizie”, a declarat Marian Oprea.

 

 

Asociatia Suporterilor “Dacia Unirea Braila” a cerut administratiei locale sa se implice, prin directiile din subordine, in amenajarea si pastrarea terenului la standardul actual, pana in momentul in care se vor gasi fondurile necesare pentru reabilitarea lui.

“Primaria are pana la urma directii in subordine, care au domenii de activitate. Din ce stim stadionul a fost dat catre SUPAGL in intretinere, mai avem si SEROPLANT-ul care s-ar putea ocupa de teren, de intretinerea lui. (…) De un an si jumatate cineva din Primarie lucreaza la un regulament pentru inchirierea bazelor sportive. De un an si jumatate si inca nu este finalizat. Mi se pare ca este un termen foarte lung”, a declarat Sandu Paveliuc.

 

{os-gal-10}

 

 

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry