HC Dunărea Brăila a făcut egal, în Rusia, pe terenul celor de la Kuban Krasnodar

HC Dunărea Brăila a fost aproape de o nouă victorie în grupa D a Cupei EHF European League, după ce a fost la conducere pe tabela de marcaj mai bine de 50 de minute din meci. Dunărea Brăila a acumulat astfel 3 puncte după două partide, iar sâmbăta 23 ianuarie, va juca în Sala Polivalentă ”Danubius”, cu echipa maghiară Siofok.

Brăila a deschis scorul în primul minut, prin Dmitrovic, și după ce a fost 1-1 și 2-2, în minutul 9 Dunărea a ajuns să conducă cu 6-2. În minutul 16, HC Dunărea avea un avans de 5 goluri, scor 7-12, după un gol marcat de Kanaval. Gazdele au marcat rapid 3 goluri și au redus handicapul la două goluri. În minutul 27 gazdele s-au apropiat la un gol, scor 13-14, dar cu în ultimele secunde ale meciului Dmitrovic a marcat de la 7 metri și Brăila a intrat la vestiare cu un avantaj de două goluri, scor 13-15.

După pauză, gazdele au marcat primele două goluri și au egalat la 15. În minutul 36 Smirnova a adus echipa gazdă pentru prima dată în avantaj, scor 17-16. După 18-17, Brăila și-a revenit și a marcat de 3 ori fără să primească gol și în minutul 39 scorul era 18-20.

În minutul 49 Kanaval a marcat pentru 20-24 și se părea că Băila nu mai poate scăpa victoria, având în Elena Șerban un portar în zi foarte bună.

Din păcate, în ultimele 10 minute, degringolada a pus stăpânire pe faza ofensivă a echipei brăilene, care a mai înscris doar o dată în ultimele 11 minute.

Gazdele au preluat conducerea în minutul 58 (25-24), după 5 goluri consecutive, iar Jovana Sazdovska a înscris golul egalizator când mai erau 28 de secunde.

Din fericire, rusoaicele n-au reușit să concretizeze ultimul atac al partidei, iar handbalistele lui Neven Hrupec au răsuflat ușurate pentru un punct, după un joc pe care l-au avut sub control în cea mai mare parte a sa.

Pentru HC Dunărea au marcat: Maria Kanaval – 7 goluri, Marina Dmitrovic -7 (3 de la 7 m), Elena Dache -4, Jovana Sazdovska -3, Tamires Morena Lima de Araujo -1, Alina Czeczi, Cătălina Pisică -1 și Nicoleta Safta -1.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry