Liga Florilor nu se va mai relua! Vestea bună este că HCD are șanse să se califice la cupele europene!

Toate cele 13 cluburi din Liga Florilor sunt pentru încheierea sezonului 2019-2020. Între conducătorii de cluburi din Liga Florilor a existat deja o dezbatere în ultimele zile, iar în urma discuțiilor aceștia au decis:

  • Încetare sezon 2019-2020 (anularea meciurilor rămase în campionat și Cupa României)
  • Nu se continuă campionatul în iulie + august
  • Nu se acordă titlul de campioană, iar la EHF se va comunica următoarea ordine: CSMB , Vâlcea (calculată pe model norvegian ) + lobby din partea federației pentru a avea primele două clasate în Liga Campionilor
  • Fără baraj retrogradare și fără echipă retrogradată. 16 echipe în sezonul viitor (promovează primele 3 echipe din Divizia A conform modelului norvegian)

Ulterior, membrii din Consiliul de Administrație au decis ce echipe vor juca în cupele europene în sezonul viitor. S-a votat pe clasamentul actual, nu pe modelul norvegian, care prevedea împărțirea numărului de puncte la numărul de meciuri. Membrii CA au votat 9-7 pentru clasamentul actual.

În Liga Florilor, SCM Râmnicu Vâlcea va merge în Champions League, în schimb ce pentru CSM București Federația va cere un wild-card, iar Minaur Baia Mare și Gloria Buzău vor juca în European Handball League.

Sunt șanse foarte mari ca HC Dunărea să meargă în Cupele Europene. Sursele noastre spun că Federația a contactat deja Clubul pentru a stabili detaliile.

La întreruperea campionatului, după 19 etape, HC Dunărea Brăila ocupa locul 5, cu 30 de puncte, la 5 puncte în spatele celor de la SCM Gloria Buzău, dar echipa din județul vecin are un meci mai mult disputat.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry