Protest spontan la Direcția Regională de Statistică Brăila! Salariații amenință cu întreruperea totală a activității!

Astăzi, 23 noiembrie 2023, salariații din Direcția Regională de Statistică BRAILA, au decis să adopte o formă de protest spontan, care s-a desfășurat între orele 9.30-10.30, cu încetarea activității, protest care va continua pe o perioada nedeminată, zilnic, timp de o oră, până când revendicările lor vor fi soluționate.

”Am adoptat această formă de manifestare, pentru a ne exprima nemulțumirea față de politicile de salarizare ale statisticienilor.

Solicităm salarii conforme cu nivelul de pregătire și complexitatea activității desfășurate, echitate în raport cu instituțiile la nivel central și cu alte instituții, care indiferent de context primesc majorari salariale sau reîncadrări în anexele Legii 153.

Principalele revendicări care vor conduce la soluționarea problemelor existente la nivelul instituției noastre sunt:

–     stabilirea salariilor de bază ale functionarilor publici cu functii de executie si conducere, precum și ale personalului contractual la nivelul administrației publice centrale;

–     functionarii  publici și personalul contractual să beneficieze pentru complexitatea muncii, de un spor de 15% aplicat la salariul de baza.

–     avand in vedere complexitatea si volumul mare de activitate, solicitam deblocarea angajărilor si marirea schemei de personal.

Facem precizarea ca toate aceste revendicari au fost prezentate Guvernului Romaniei inca de anul trecut, prin Memorandumul cu tema: Solutionarea problemelor de salarizare existente la nivelul Institutului National de Statistica si Directiilor teritoriale de Statistica. Acest memorandum a fost aprobat si semnat de  Primul Ministru al Romaniei dl. Nicolae-Ionel Ciuca, DAR NU A FOST PUS IN APLICARE.

Solicitam Guvernului Romaniei, asumarea acestui Memorandum semnat si aprobat si punerea lui in aplicare.

Vom continua protestul spontan, iar in perioada urmatoare vom intensifica aceste actiuni cu intreruperea totala a activitatii, pana cand revendicarile noastre vor fi solutionate”, a transmis într-un comunicat de presă Direcția Regională de Statistică BRAILA.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry