VIDEO – De pe podium, la datorii de zeci de miliarde! HC Dunărea s-a redresat financiar și e pregătită de transferuri!

VIDEO – De pe podium, la datorii de zeci de miliarde! HC Dunărea s-a redresat financiar și e pregătită de transferuri!

 

 

În cadrul conferinței de presă, președintele clubului HC Dunărea, George Caranica a povestit despre perioada dificilă, din punct de vedere financiar, prin care a trecut clubul. Caranica a mărturisit faptul că la momentul la care l-a preluat, HC Dunărea avea datorii de zeci de miliarde, procese cu furnizorii, iar activitatea era îngreunată de faptul ca o serie de jucătoare, din lotul de vicecampioane, aveau depuse memorii la federație pentru că nu își primiseră salariile.

Toate aceste lucruri sunt acum de domeniul trecutului. Actuala conducere a clubului a reușit să ofere stabilitatea financiară pe care fiecare și-o dorea. Atât jucătoarele cât și furnizorii, antrenorii și tot personalul angajat, sunt cu plata la zi.

Președintele clubului a recunoscut faptul că i-a fost extrem de greu să aducă jucătoare valoroase în Brăila, din cauza reputației pe care o avea clubul la momentul la care și-a început mandatul.

Principalii finanțatori ai clubului (n.r. Primăria și Consiliul Județean) au fost în imposibilitate de plată, în urma unor controale efectuate de Curtea de Conturi. Din luna martie 2017 și până în noiembrie 2017, clubul nu a mai primit nicio finanțare. Asta a însemnat că, pe de o parte, nu am mai avut posibilitatea să achităm salariile lotului de vicecampioane, pe o perioadă de aproape trei luni de zile. Jucătoarele au introdus atunci memorii la Federația Națională de Handbal(…) Nu am avut bani să achităm nici măcar taxa pentru obținerea dreptului de joc în România, motiv pentru care, și foarte mulți din voi știți că, trei jucătoare străine nu au avut voie să intre pe teren. Ele au stat în tribună la începutul sezonului.

Ne-a fost făcută plata în data de 28 decembrie 2017, Primăria a avut posibilitatea să facă plata către club, iar Consiliul Județean, în luna noiembrie a aceluiași an. În decembrie, ianuarie și februarie, când se fac transferurile pentru sezonul următor, situația clubului nu era una favorabilă(…)

Toată lumea își dorește o medalie la gât! Eu nu cred că este cineva care zice ‘eu îmi doresc să rămânem pe locul 10‘”, a declarat președintele clubului HC Dunărea Brăila.

Declarațiile complete, în video…

 

 

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry