5 autobuze noi in flota Braicar! Aer conditionat si carduri de calatorie, plus 11 autobuze electrice

5 autobuze noi in flota Braicar! Aer conditionat si carduri de calatorie, plus 11 autobuze electrice

 

 

Parcul auto Braicar s-a imbogatit azi cu 5 autobuze noi, moderne si performante. Reprezentantii societatii BMC, prezenti la predarea autobuzelor catre administratia locala, au tinut sa faca unele precizari tehnice ale noilor mijloace de transport in comun.

Astfel, autobuzele sunt dotate cu motor englezesc, norma de poluare Euro 6, au podea coborata pe toata lungimea autobuzului, fara trepte si sunt adaptate pentru accesul persoanelor cu dizabilitati.

“Cel mai important lucru pentru noi este ca in acest an am reusit sa completam flota Braicar-ului cu inca 5 autobuze noi, pe langa cele 32 cumparate pana in prezent. Suntem in procedura de achizitie pentru inca 15 autobuze noi, de capacitate medie, ca si acestea, care vrem sa fie livrate pana la sfarsitul anului si cel mai important lucru este ca cele 15 autobuze noi vor fi cumparate cu plata in trei rate egale, pe o perioada de trei ani. Acest lucru inseamna ca noi vom primi autobuzele anul acesta, dar le vom plati in rate egale, timp de trei ani, fara a greva foarte mult bugetul Primariei Municipiului Braila. Vom putea sa ajungem astfel, in doi ani si jumatate de mandat la un numar de aproximativ 52 de autobuze noi, majoritatea de capacitate medie”, a declarat primarul municipiului Braila.

Autobuzele sunt dotate cu camere video, atat la interior cat si la exterior, avand o putere se stocare care poate merge si pana la 30 de zile, iar cel mai important lucru este ca noile mijloace de transport in comun vin dotate cu aer conditionat.

“Aceste autobuze sunt dotate deja cu validatoare pentru bilete in sistem dual, un validator pentru bilete, dar si validator de tip card. Deci, toti cetatenii municipiului Braila care nu mai vor sa cumpere bilete, vor putea sa achizitioneze un card cu o suma de bani pe el, sa il reincarce in mod automat, fara a avea de fiecare data grija ca a luat, sau nu a luat bilete. Aceste carduri sunt valabile pe o perioada nedeterminata si vor fi transmisibile intre membrii familiei. Vom reusi astfel sa avem si un transport modern, din acest punct de vedere”, a declarat Marian Dragomir.

Autobuzele BMC vin la pachet cu un termen de garantie de 6 ani, iar directorul societatii Braicar, Cornel Sandulescu ne-a asigurat de faptul ca in cel mult o saptamana, autobuzele noi vor iesi pe traseu.

 

 

11 autobuze electrice si 10 tramvaie noi

Administratia locala s-a mobilizat, astfel incat, investitiile in societatea Braicar vor transforma transportul in comun din Braila, in unul dintre cele mai moderne din tara.

“Pana in data de 30 a lunii iulie, vom convoca sedinta de consiliu, de indata, pentru a aproba si a asigura finantarea in cota de 2% pentru 11 autobuze electrice, 10 tramvaie noi, 11 statii de incarcare lenta si 3, mobile, de incarcare rapida”, a adaugat Marian Dragomir.

 

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry