60 de puncte termice, care au aparținut CET Brăila, ar putea fi scoase la licitație

60 de puncte termice, care au aparținut CET Brăila, ar putea fi scoase la licitație

 

 

În cadrul ședinței CLM, a fost votat un proiect de hotărâre prin care s-a aprobat trecerea punctelor termice în administrarea SUPAFCL Brăila și implicit schimbarea contractelor de închiriere pe care locatarii le aveau cu lichidatorul Continvest Insolvență SPRL Constanța.

La acest moment 42 de puncte termice care au aparținut CET Brăila au contracte de închiriere în vigoare, unele dintre ele expirând în zilele următoare, iar unul chiar pe 28 februarie. 28 de puncte termice nu au chiriași, dintre care 11 sunt la subsolul blocurilor.

Liberalii au atras atenția asupra faptului că nu este corect ca un chiriaș, care a făcut investiții într-un punct termic, să fie nevoit să liciteze împotriva altor persoane care ar putea partiiciipa la licitație. În plus, există locații care au rămas dezafectate și puncte termice care au fost întreținute, în aceste condiții și prețul la licitație ar trebui să fie diferit, pentru fiecare caz în parte.

Înaintea dezbaterii, secretarul municipiului Ionuț Drăgan, a adus câteva completări la proiectul inițial. Astfel, contractele care se vor încheia înainte de 31 iulie 2019 pot fi reînnoite fără licitație până la acea dată. Noile contracte vor fi adaptate după ce se vor face noile măsurători cadastrale, pentru că la majoritatea voe exista diferențe ale suprafețelor. O altă modificare propusă a fost cea prin care chiriașul va plăti impozitele și taxele locale pe toată durata contractului de închiriere.

Chiriașii s-au declarați nemulțumiți de faptul că la expirarea contractelor vor trebui să participe la licitații, deși ei au făcut în acele locații investiții și modernizări. Unii dintre ei au spus că lichidatorul CET le-ar fi dat asigurări că vor putea prelungi contractele și după ce acestea vor fi preluate de Primărie.

Primarul Marian Dragomir a spus că pentru punctele termice care nu au chiriaș se vor organiza licitații, iar cele care nu vor fi ocupate nici în urma acestor licitații vor fi demolate pentru a se construi locuri de parcare. Decizia finală asupra destinației fiecărui punct termic va fi luată de Consiliul Local.

 

 

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry