În Brăila, rata șomajului crește îngrijorător! Locurile de muncă sunt numărate, iar ocupația de bază se regăsește în comerț!

În Brăila, rata șomajului crește îngrijorător! Locurile de muncă sunt numărate, iar ocupația de bază se regăsește în comerț!

 

 

La sfârșitul lunii ianuarie, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Brăila erau înregistrați 5151 șomeri, din care 2017 femei, rata șomajului fiind de 4,10 %. Asta în condițiile în care luăm în calcul șomerii înregistrați la AJOFM pentru că, în realitate, numărul brăilenilor care nu au un loc de muncă este mult mai mare.

Din totalul de 5151 persoane înregistrate în evidențele AJOFM Brăila, 879 erau beneficiari de indemnizaţie de şomaj, iar 4272 erau șomeri neindemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 3877 șomeri provin din mediul rural și 1274 sunt din mediul urban.

Șomerii cu studii gimnaziale reprezintă un procent de 36,71 % din total și au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Brăila. Urmează cei cu studii primare (24,83 %) și cei fără studii (13,92 %), iar 11,40 % au absolvit școală profesională/arte și meserii. Șomerii cu nivel de instruire liceal și postliceal reprezintă 10,42 % din totalul șomerilor înregistrați, iar cei cu studii superioare sunt 2,72 %.

Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 3251 persoane foarte greu ocupabile, 1672 greu ocupabile, 79 mediu ocupabile, iar 149 sunt persoane ușor ocupabile. Încadrarea  într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre.

 

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry