8 militari raniti in Afganistan! Starea lor este stabila

8 militari raniti in Afganistan! Starea lor este stabila

 

 

Militarii din Batalionul 30 Protectia Fortei “Vulturii Carpatilor” din Campulung Muscel raniti in incidentul produs astazi, 30 aprilie, in Afganistan, se afla in stare stabila, fiind in afara oricarui pericol, asigura Biroul de Presa al MApN.

Cei opt sunt plutonierul major Ionescu Marius Valentin (41 de ani, casatorit, aflat la a treia misiune in Afganistan), plutonierul Radoi Eugen Luci (39 de ani, casatorit, o misiune in Kosovo, la a treia misiune in Afganistan), caporalul clasa a III-a Ganta Adrian Bogdan (40 de ani, casatorit, la a doua misiune in Afganistan), caporalul clasa a III-a Popescu Florin Adrian (38 de ani, casatorit, aflat la a doua misiune in Afganistan), caporalul clasa a III-a David George Marian (34 de ani, casatorit, la a doua misiune in Afganistan), caporalul clasa a III-a Radu Ionel (39 de ani, casatorit, la a treia misiune in Afganistan), caporalul clasa a III-a Popelca Petre (43 de ani, casatorit, la a treia misiune in Afganistan) si caporalul clasa a III-a Badulescu Nicolae Marian (43 de ani, casatorit, la a doua misiune in Afganistan).

Dupa producerea incidentului a fost securizata zona, conform procedurilor, si militarii raniti au fost evacuati la spitalul militar din Kandahar, unde sunt luate toate masurile pentru asigurarea celor mai bune conditii de tratament si ingrijire.

Conducerea Ministerului Apararii Nationale este informata permanent despre starea ranitilor.

Militarii din Campulung Muscel executa o misiune in Afganistan in perioada februarie – august 2018. Misiunile sunt, in principal, de  asigurare a protectiei fortei din Baza Aeriana Militara Kandahar si de instruire, consiliere si asistenta a Fortelor Nationale Afgane. Unitatea militara din Campulung Muscel a mai executat misiuni in Kosovo (in anii 2005 si 2007) si Afganistan (in anul 2008).

In anul 2018, Armata Romaniei participa la misiunea NATO Resolute Support din Afganistan cu 625 de militari, alti aproximativ 300 fiind desfasurati in operatii sub comanda/mandat NATO, UE, ONU si OSCE in alte regiuni.

In timpul misiunilor externe, 29 de militari si-au pierdut viata si alti peste 185 au fost raniti.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry