A doua reținere în cazul celor doi baschetbaliști, înjunghiați în Brăila!

A doua reținere în cazul celor doi baschetbaliști, înjunghiați în Brăila!

 

 

Cu toate că ancheta s-a deschis pentru tentativă de omor, iar cei care se ocupă de caz au un singur suspect în arest, care s-a predat singur, agentul de pază a fost reținut pentru 24 de ore, fiind acuzat de mărturie mincinoasă.

În fapt, la data de 16 septembrie, când a fost audiat, agentul ar fi mințit anchetatorii, cu privire la modul în care s-a desfășurat evenimentul, dar și cu privire la identitatea celor implicați.

Agentul de pază are 44 de ani, iar sâmbătă urmează să fie prezentat în fața instanței cu propunere de arestare preventivă.

 

După doua săptămâni, anchetatorii au reținut încă o persoană

 

Este vorba despre Darrel Bowie și Joseph McClain, ambii americani au semnat în acest sezon cu clubul de baschet brăilean Cuza Sport. Tinerii și-au petrecut frumos o bună parte din seară, alătui de colegii din lot.

Din nefericire, masa la care erau sportivii se afla foarte aproape de cea a agresorilor. La baza conflictului se pare că a stat naționalitatea celor doi jucători, care ar fi artas imediat atenția atacatorilor.

Cei doi se pare că nu i-ar fi provocat pe agresori, din contră, martorii au declarat ca sportivii obișnuiau să vină la terasă, comportamentul lor fiind unul civilizat de fiecare dată.

Scandalul a pornit după ce un individ din anturajul lui Dasaev l-ar fi lovit cu pumnul în cap pe unul din jucători, fără niciun motiv, spun martorii. Ceea ce a urmat este greu de relatat în cuvinte, atacatorii împărțind pumni și picioare tuturor celor care le ieșeau în cale.

Încercând să scape din această busculadă, Bowie și McClain au fugit spre toaletă, dar atacatorii i-au urmat. Aici, cei doi sportivi de origine americană au fost lăsați într-o baie de sânge, după ce agresorii le-au aplicat mai multe lovituri de cuțit.

Agresorii au reușit să părăsească clubul până la sosirea echipajelor de Poliție și Jandarmerie. Din fericire, în spațiul în care s-a produs evenimentul sunt camere de supraveghere, iar filmările au fost ridicate pentru a fi analizate și a stabili cu exactitate cine sunt agresorii.

McClain a fost înjughiat în torace și în picior, a fost operat, iar acum starea lui e stabilă. Bowie este însă sub observație. A fost înjughiat în abdomen, iar colonul i-a fost înțepat în trei locuri, dar mai are tăieturi și pe față și în zona gâtului. Medicii brăileni au intervenit chirurgical și în cazul lui, iar acum tânărul se află internat sub supraveghere la Spitalul Floreasca, din capitală.

 

 Curtea de Apel Galați a respins apelul făcut de avocații lui Dasaev

 

După ce judecătorii de la Tribunalul Brăila au decis luarea măsurii arestării preventive pentru 30 de zile pentru Daniel Gabriel Husein, zis Dasaev, avocatul acestuia a anunțat că va contesta decizia la Curtea de Apel Galați.

Contestația împotriva măsurii arestării preventive a ajuns la Curtea de Apel Galați, termenul de judecată fiind stabilit astăzi, 24 septembrie. Magistrații gălățeni au respins contestația formulată de inculpat și au menținut arestul preventiv pentru Daniel Gabriel Husein, așa cum s-a stabilit la Tribunalul Brăila.

”Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de inculpatul Husein Daniel Gabriel împotriva încheierii de şedinţă din data de 18.09.2018, pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi în dosarul nr. 1901/113/2018 al Tribunalului Brăila. În baza art. 275 alin. 2 C.proc.pen., obligă pe contestatorul-inculpat Husein Daniel Gabriel la plata către stat a sumei de 100 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 24.09.2018”, se arată în comunicatul Curții de Apel Galați.

Daniel Gabriel Husein este acuzat de comiterea infracțiunilor de tentativă de omor calificat, port și folosire fără drept de obiecte periculoase și tulburarea ordinii și liniștii publice, în urma altercației produse în noaptea de 15 spre 16 septembrie 2018, când doi baschetbaliști americani au fost înjunghiați într-un club din Brăila

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry