A.Rindunica: “Ne dorim o lege a pensiilor, care sa nu mai fie modificata pe parcursul aplicarii”

A.Rindunica: “Ne dorim o lege a pensiilor, care sa nu mai fie modificata pe parcursul aplicarii”

 

 

La inceputul lunii august Ministerul Muncii si Justitiei Sociale a pus in dezbatere publica proiectul de lege privind sistemul public de pensii. Inca de atunci, secretarul de stat Adrian Rindunica a mers in teritoriu si a stat de vorba cu pensionarii, astfel incat sa nu existe dezavantaje, care sa creeze contestatii asupra aplicarii proiectului.

In Braila, Rindunica s-a intalnit cu pensionarii in Sala Mare a Palatului Administrativ, alaturi de prefectul George Paladi, presedintele CJ, Francisk Iulian Chiriac, primarul Marian Dragomir si senatorul PSD Ion Rotaru.

Este extrem de important sa mai stiti un lucru(…) In Roamnia astazi, avem aproximativ 5.300.000 de dosare pe care noi trebuie sa le recalculam, Casa Nationala de Pensii prin filialele judetene. Lucrurile astea nu sunt deloc simplu de facut, sunt toate dosarele de analizat. Pe de alta parte, mai avem un aspect, in 2005, daca va mai aduceti aminte, cand s-a facut o recalculare a pensiilor, aceasta nu s-a facut cu experti din Casa de Pensii, ba dimpotriva, cu persoane angajate pe o perioada determinata, de aceea au intervenit si foarte multe contestatii, privind dosarele de pensii. Este extrem de important ca acest lucru sa se faca cu profesionistii de la Casa de Pensii, cu scopul de a nu mai avea contestatii. Ne dorim o lege a pensiilor, care sa nu mai fie modificata pe parcursul aplicarii”, a declarat Adrian Rindunica, astazi in Braila.

Secretarul de stat in Ministerul Muncii si Justitiei Sociale Adrian Rindunica a dat asigurari ca vor fi bani pentru sistemul de pensii, preconizat prin noul proiect de lege, aflat in dezbatere publica.

 

 

 

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry