ADIO Birou de Credite! Romanii pot solicita sa li se stearga datele

ADIO Birou de Credite! Romanii pot solicita sa li se stearga datele

 

 

Peste trei saptamani, romanii vor putea cere sa li se stearga datele peronale din Biroul de Credite. Incepand cu 25 mai, va intra in vigoare si in Romania regulamentul european de protectie a datelor. Conform acestui regulament, istoricul bancar nu poate fi facut public sau accesat de catre un tert, decat cu acordul in scris al persoanei respective.

Reprezentantii biroului de credit spun ca deja au dezvoltat o aplicatie pentru a comunica direct cu clientii bancilor. Acestia vor putea sa verifice datele despre ei, sa le corecteze, daca sunt greseli si, in plus, vor putea sa ceara si stergerea istoricului.

In ciuda faptului ca noul regulament va creste substantial numarul creditelor, bancile vor fi mai rezervate in acordarea lor, in lipsa unui istoric, fie el pozitiv sau negativ.

Regulamentul european de protectie a datelor ii afecteaza si pe angajatori, angajatii avand posibilitatea sa ceara orice informatie personala inregistrata de firma, cum ar fi rezultatul evaluarilor interne. Totodata, furnizorii de gaz sau electricitate sunt obligati sa stearga, la cerere, datele dumneavoastra personale din facturi anterioare. In cazul in care societatile respective refuza sa se supuna noului regulament, acestea risca amenzi intre 2 si 4% din cifra de afaceri.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry