Administrația locală nu poate rezilia contractul cu Brai-Cata! Socitatea are conturile blocate! Salariații nu știu dacă își vor mai primi salariile!

Administrația locală nu poate rezilia contractul cu Brai-Cata! Socitatea are conturile blocate! Salariații nu știu dacă își vor mai primi salariile!

 

 

Primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir, a vorbit în cadrul conferinței de presăbdespre situația în care se află socitatea Brai-Cata dar și despre amenzile aplicate de Poliția Locală, în urma ultimului episod în care angajații societății nu au mai ieșit pe străzi la deszăpezire, dar nici pentru a ridica deșeurile.

La data de 21 ianuarie 2019, polițiștii locali din cadrul Compartimentului Protecția Mediului au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 2.500 lei firmei S.C. Brai-Cata. Firma de salubritate a fost sancționată deoarece în data de 15 ianuarie 2019 nu a asigurat ieșirea în teren a autospecialelor pentru asigurarea curățeniei și transportului zăpezii de pe căile publice, din stațiile mijloacelor de transport în comun, de la trecerile de pietoni semnalizate, din sectorul arondat pe raza municipiului Brăila.

Este foarte complicat, este un contract încheiat cu foarte mult timp în urmă, care are anumite clauze, care trebuie respectate de ambele părți. Este simplu să strici sau să reziliezi ceva, este foarte interesant ce pui în loc.

Societatea Eco urmează să primescă, la începutul lunii februarie primele autogunoiere, plus măturătoarea stradală, pentru salubrizare pe sectorul propriu, cumpărate din fondurile Primăriei Municipiului Brăila, dar celelalte societăți astăzi, nu aș putea să spun că au capacitatea necesară, mă refer la RER și Eco, pentru a prelua în integralitate traseul Brai-Cata.

Societatea a fost amendată, și-a revenit de atinci. Am înțeles că sunt în desfășurarea unei proceduri de plată a datoriilor. Ieri am avut o întâlnire cu reprezentanții acestei societăți și mi-aș dori să nu mai fie nevoie să amendăm această societate”, a declarat primarul Marian Dragomir.

 

 

Nu este pentru prima dată când angajații Brai-Cata refuză să iasă pe traseu, societatea fiind sancționată pentru că nu își îndeplinește atribuțiile din contract. Salariații au declarat că s-au săturat să cerșească după propriile salarii. Aceștia consideră că patronii îşi bat joc de ei, dat fiind că nu li se dau zile libere, nu li se plătesc ore suplimentare şi, de la o vreme, nici lefurile şi aşa foarte mici nu se mai plătesc la timp.

Brai-Cata are contracte de salubritate cu mai multe primării şi instituţii publice din judeţele Brăila, Galaţi, Vâlcea, Gorj şi Prahova, dar şi din municipiul Bucureşti.

 

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry