Deputatul Ionuț Stroe şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la atacurile constante asupra libertăţii presei

Deputatul Ionuț Stroe şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la atacurile constante asupra libertăţii presei

 

 

Ionuț Stroe(PNL) membru al Delegaţiei Parlamentului României la APCE, în cadrul dezbaterii comune pe temele „Libertatea presei, premisă a unor alegeri democratice” şi „Serviciile publice de presă în contextul dezinformării şi propagandei”, şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la atacurile constante asupra libertăţii presei.

Deputatul a precizat că o treime din populaţia lumii trăieşte în momentul de faţă într-o democraţie aflată în regres, conform datelor unor rapoarte globale puse la dispoziţie de mai multe ONG-uri de specialitate. În aceste condiţii, atacuri constante asupra libertăţii presei au loc şi apar sub forme din ce în ce mai violente, precum asasinate, hărţuiri sau încarcerări. Presiunile economice asupra instituţiilor media reprezintă o altă modalitate de atac asupra libertăţii presei, care conduce la abandonarea independenţei editoriale sau, în unele cazuri, la faliment.

Stroe a subliniat importanţa social mediei, care poate reprezenta atât o ameninţare, cât şi o speranţă; în ultimii ani s-a observat o utilizare intensă a social media atât de către societatea civilă, pentru răspândirea mesajului cât mai democratic şi transparent, cât şi de către actori cu intenţii negative de a submina procesul democratic.

Răspunsul nu îl găsim printr-o abordare greoaie sau prin cenzură ci, mai degrabă, prin intermediul unei educaţii aprofundate a populaţiei în ceea ce priveşte gândirea critică şi alfabetizarea astfel că, eforturile guvernului, dar şi ale societăţii civile, trebuie să se completeze reciproc”, a încheiat parlamentarul român.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry