Ambasadorul Republicii Federale Germane in vizita in orasul Braila

Ambasadorul Republicii Federale Germane in vizita in orasul Braila

Cord Meier-Klodt a depus coronae de flori la Cimitirul de ostasi German

Manifestarile prilejuite de vizita lui Cord Meier-Klodt au inceput inca de la ora 10.00, cand sefii institutiilor locale l-au insotit pe ambasador la Cimitirul de ostasi German, unde au depus coroane de flori.

“Suntem intr-un an important, un an deosebit, anul centenar si va multumesc foarte mult ca m-ati insotit pentru acest moment de reculegere la Cimitirul ostasilor German din Braila, defapt un cimitir comun, pentru a ne inchina in fata celor cazuti in cele dou cumplite razboaie mondiale. Comemoram astazi toate victimele catastrofelor ultimului secol, femei, barbati, copii, victim ale violentei si ale expulzarii”, a declarat ambasadorul Cord Meier-Klodt, la depunerea de coronae.

La manifestare a participat si primarul municipiului Braila, care a amintit faptul cat imp de 7 ani a lucrat la o companie germana, prin intermediul careia a ajutat la dezvoltarea sociala a mai multor zone din tara.

“Nu pot sa nu precizez faptul ca timp de 7 ani de zile am lucrat la o companie germana. Am directionat investitii din Germania catre Romania, inclusiv catre Braila, atat in zona comertului cat si intr-o zona sociala, in urma interventiei noastre ramanand in Braila, dar si in tara, parcuri de joaca pentru copii, parcari moderne, dar si alte investitii pe care le-am facut. Am vazut ce inseamna seriozitatea germana, puterea de a investi in cele mai adecvate domenii in Romania si imi doresc la un moment dat, ca si aceste investitii sa creasca din ce in ce mai mult, nu doar in Roamnia, ci mai ales in Braila”, a declarat primarul.

Presedintele Consiliului Judetean, aflat si el la manifestare, l-a invitat pe ambasador la discutii alaturi de primarul municipiului Braila si de prefectul judetului, astfel incat, intalnirea de astazi sa se concretizeze intr-o serie de discutii despre atragerea investitorilor germani in Braila.

“Cred ca nu va fi prima vizita a dumneavoastra la Braila. Este foarte adevarat ca istoria ne leaga, dar pentru mine personal, in calitatea functiei mele, m-as bucura foarte mult ca viitorul sa ne lege foarte mult si ne leaga. Sunt companii care investesc in Braila si cred ca vizita dumneavoastra astzi la Braila nu este intamplatoare si cu siguranta la discutia oficiala, poate punem bazele unor noi colaborari care sa lege mult mai mult Braila de Germania”, a declarat presedintele Francisk Iulian Chiriac.

Dupa-amiaza, ambasadorul Republicii Federale Germane va vizita Teatrul “Maria Filotti” si Centrul “Nicapetre”.

 

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry